17 Nisan 2018 tarihinde, Afyonkarahisar’ın Erkmen Beldesi sınırları içerisinde inşa edilmesi planlanan 16 derslikli ilkokul için Akgüler İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Aktan, Mustafa Gül, Ali Eroğlu ve Yüksel Çelikten ile dönemin Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz arasında protokol imzalanmıştı. İmza töreninde, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından yapılması planlanan ilkokul hakkında bilgiler verilmişti.

VALİ TUTULMAZ’DAN PROTOKOL TÖRENİNDE TEŞEKKÜR

Protokol töreninde konuşan dönemin Valisi Mustafa Tutulmaz, Akgüler İnşaat’ın ilkokul yaparak Milli Eğitim’e bağışta bulunacağını duyurmuş ve firma yöneticilerine teşekkür etmişti. Tutulmaz, "Vatandaşlarımızın, iş adamlarımızın, hayırseverlerimizin, bu tür okul yapımlarındaki destekleri bizlerin ve tüm kamu görevlilerinin heyecanını artırıyor. Daha bir azimle çalışma gayretimizi artırıyor" diyerek diğer hayırsever vatandaşları da benzer şekilde okul yapmaya davet etmişti.

OKUL SÖZÜ HALA YERİNE GETİRİLMEDİ

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU! AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU!

Ancak aradan geçen 6 yıla rağmen, okul yapımı için taahhütte bulunan Akgüler İnşaat, projeyi hayata geçirmedi. Firma, inşaat sürecinde okul arsasını kendi şantiyesi gibi kullanırken, yatırımı tamamlamasına rağmen okul arazisini hala kendi mülkü gibi kullanmaya devam ediyor.

390 DAİRE TAMAMLANDI, OKUL YERİNE GETİRİLMEDİ

Akgüler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, Trio Vista Konakları projesiyle ilgili olarak "Afyon’da olmayan bir yaşam alanını kazandırıyoruz" demiş ve okulun adını "Zeytin Dalı Harekatı Şehitleri İlköğretim Okulu" olarak belirleyeceklerini ifade etmişti. Ancak, okul inşaatı için söz verilen arazi, firma tarafından konut projesi boyunca şantiye merkezi ve atık deposu olarak kullanıldı. Proje kapsamında 390 konut tamamlanıp satıldı ve dükkanlar ticari faaliyetlerine başladı.

VALİLİK VE MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Kocatepe Gazetesi’nin haberi sonrası Afyonkarahisar Valiliği hızlı bir açıklama yaparak, Akgüler İnşaat’ın "ekonomik sebepler" nedeniyle okulu yaptıramayacaklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdiğini açıkladı. Bunun üzerine, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından, okul yapımı için tahsis edilen kamu arazisinin izinsiz kullanımına ilişkin olarak 542 bin 119 TL ecrimisil bedeli tahsil edildi.

SÖZ VERİLEN OKULUN AKIBETİ MERAK KONUSU

Kamuoyunda, söz verilen okulun yapılıp yapılmayacağı veya yapılmayacaksa bunun cezai bir müeyyidesi olup olmayacağı merakla bekleniyor. Akgüler İnşaat’ın, "Şehitlerin ismini taşıyan okul yaptırma" sözünü yerine getirmemesi eleştirilere neden oluyor.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN