Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), deprem, yangın, sel gibi her türlü afet durumunda hem can güvenliğini hem de enerji arzını sağlamak için sürekli teyakkuz halinde bulunuyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, Türkiye’nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25’inci yıl dönümünde OEDAŞ’ın afet yönetimi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Taytak: Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum! Taytak: Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum!

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Topraklarının büyük bir bölümü deprem kuşağında olan Türkiye’nin pek çok kez deprem felaketi yaşadığını hatırlatan Yalçın, “17 Ağustos depremi, ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olarak hafızalarımızda derin izler bıraktı. Bu vesileyle 17 Ağustos’ta, diğer depremlerde ve afetlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Aradan geçen çeyrek asırda başta 6 Şubat 2023 depremi olmak üzere yaşadığımız diğer felaketler, afet yönetimi konusunda bireylerden kurumlara hepimize önemli görevler düştüğünün bir göstergesi oldu. Biz de OEDAŞ olarak afet anlarında sadece enerji arzını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda can güvenliğini de en üst düzeyde tutmak ve şehirlerimizin afetler karşısında daha dirençli olmasına katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

ÇALIŞANLAR İLK YARDIM SERTİFİKALI

Yalçın, afet yönetimi kapsamındaki çalışmalarını şu sözlerle anlattı; “Şirket içinde sürekli olarak arama-kurtarma, yangın söndürme, ilk yardım, tahliye gibi afete hazırlık çalışmaları yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl 1.048 çalışanımız düzenlediğimiz tatbikatlara katıldı. Mevzuat gereği çalışanlarımızın yüzde 10’unun ilk yardımcı sertifikası olması yeterliyken şirketimizde bu oranı yüzde 70 seviyesine çıkardık. Bu yıl da çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Hizmet verdiğimiz illerde AFAD iş birliği ile deprem, yangın gibi afet senaryoları oluşturuyor, bunları yetkililerin gözetiminde periyodik tatbikatlarla uyguluyoruz. Çalışmalarda eksik olduğumuz alanlar tespit edildiği takdirde bunlara yönelik eğitimler de düzenliyoruz. Hedefimiz her bir çalışanımızın afet anlarında canını, sağlığını koruması ve çevresindekilere yardım edebilecek eğitime ve beceriye sahip olması.”

Kaynak: FATMA SEDA CAN