Bu özel gün, huzurevinde yaşayan diğer sakinler ve personel için de büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

Çiftin nikah törenine Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar katılarak şahitlik yaptı. Gelinlik giyen Hatice Sağır ve damat Celil Kurt, nikah masasında mutluluklarını gözler önüne serdi. Gelinin, gelenek gereği damadın ayağına bastığı an ise alkışlarla karşılandı. Nikah defteri, huzurevi sakinlerinin alkışları arasında imzalandı.

Törende konuşan Vali Erdinç Yılmaz, çiftin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde evlenmelerinin bu günü daha da anlamlı kıldığını vurguladı. Yılmaz, “Celil amcamızın ve Hatice teyzemizin ikinci evlilikleri. Birlikte zorluklarla mücadele edecekler, biz de onlara huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyoruz” dedi. Yılmaz, konuşmasının ardından çifte nikah cüzdanı ve hediyelerini takdim etti.

Çiftin tanışma hikayesi de en az evlilikleri kadar özel. Celil Kurt, iki ay önce Hatice Sağır’dan kendisi için bir baston almasını istedi. Bu istek, onların ilk tanışmasına vesile oldu. Kurt, tanışmalarının ardından Hatice Sağır’a “Seninle evlenmek istiyorum” dedi ve aldığı olumlu yanıtla evlilik yoluna adım attılar. Celil Kurt, "Evleniyoruz ve mutluluktan havalara uçacağım sanki," diyerek sevincini dile getirdi.

Hatice Sağır ise “Bir süre konuştuktan sonra birbirimize ‘evet’ dedik. Bugün evleniyoruz ve çok mutluyum” diyerek duygularını paylaştı.

Temizliği bakanlık yapıyor! Temizliği bakanlık yapıyor!

Nikah töreninin ardından çift, düğün pastasını keserek ilk danslarını yaptı. Huzurevinde yaşayanlar ve personel de bu özel günlerinde çifti yalnız bırakmadı ve onların mutluluğunu paylaştı.

Bu özel nikah, huzurevinde yaşayanlara da umut ve neşe dolu anlar yaşatırken, çiftin Dünya Yaşlılar Günü’nde mutluluğa adım atması töreni daha da anlamlı kıldı.

Editör: Gamze Nazmiye Özbunar