Genel Başkan Dervişoğlu parti içi öz eleştirinin önemine değindi.

KURULTAY VE GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMİ YETERLİ DEĞİL

İyi Parti'nin lideri, sadece bir kurultay yapmanın veya genel başkan değişiminin milletin mesajını tam anlamıyla anladığımızı göstermediğini belirtti. Seçimlerde alınan işaretlerin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan lider, "Bizi kuran millet iradesinin özünde istişarenin temel hak olduğunu da hep hatırlamak gerekir. Bu işaretleri sözlere, sözleri de yaşama geçirmenin yollarını bulmalıyız," dedi.

UMUDU GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK

0Bcc264B 1766 432B Bf46 53F4Befacff8

Türk milletine umutlarını gerçeğe dönüştürmek zorunda olduklarını ifade eden lider, şu sözlerle devam etti: "Onun için önce milletin teveccühüne mazhar olmak, sonra oyunu ve rızasını almak zorundayız. Çünkü biz Türkiye’nin yangınını söndürmek zorunda olan bir siyasi partiyiz. Ancak tüm bunlardan önce eski resimleri kenara bırakarak aynaya bakmak zorundayız. Yani birbirimize ayna tutmak zorundayız."

ÖZ ELEŞTİRİ VE KENDİNİ GÖZDEN GEÇİRME

Öz eleştiri yapmadan kongre toplamanın zorunlu olduğunu belirten lider, şunları ekledi: "İşte şimdi burada büyük ailenin iyiler ve cesurlar ailesinin fertleri olarak, bu öz eleştirileri yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantıda önce kendimizi konuşacağız, neleri yanlış yaptığımızı bakacağız ve bir daha yapmamaya çalışacağız. Kimsenin yanlışı diğerinin yanlışından önemsiz, kimsenin doğrusu diğerinden önemli olmayacak. O nedenle her şeyi masaya koyup tartışacağız, geçmişe saplanmadan ama hesabını vererek, bugünü azaltmadan ama hakkını vererek, geleceği kutsamadan ama değerini bilerek konuşacağız."

9Cd64803 9917 4B62 94Ca B70Bc633Cf65

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

GELECEĞE YÖNELİK KARARLILIK VE CESARET

İyi Parti lideri, Türkiye’yi yeniden inşa etmek için kararlılıkla yola devam edeceklerini belirtti: "Önce biz konuşacağız, sonra milletle biz konuşacağız. Konuşan, konuşabilen Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Konuşabilen Türkiye, hür Türkiye’dir; hür Türkiye, demokratik bir Türkiye’dir. Demokratik bir Türkiye, güvenli bir Türkiye’dir. Türkiye’yi iyilikle buluşturmak için 7 yıl önce cesaretle çıkılan yolu bilerek, gerekirse o yola yeni bir rota çizeceğiz. Muhakkak başarılı olacağız. İnsanımızı da onun başına çöreklenmiş asalaklardan kurtaracağız. Sabırla yürüyeceğiz, hızla yürüyeceğiz, gelecekle kavuşacağız. Ve benim hiç endişem yok, bu iyiler hepsini yapacaktır. Bu cesurlar hiç yılmayacak. Ve sonunda mutlaka ama mutlaka başaracağız."

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ