Şuhut’ta arazi yangını: İtfaiye ekiplerinden zamanında müdahale! Şuhut’ta arazi yangını: İtfaiye ekiplerinden zamanında müdahale!

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, MİT’in yürüttüğü istihbarat toplama faaliyetleri sonucu, Suriye uyruklu Lokman İsmail’in Irak’ın kuzeyinde bulunduğu tespit edildi. Yaklaşık 30 yıldır PKK/KCK saflarında faaliyet gösteren terörist, MİT’in gerçekleştirdiği hassas operasyonla etkisiz hale getirildi.

ŞIRNAK VE ADANA SALDIRILARINI PLANLADI

İsmail’in, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan'dan eğitim aldığı, 1996-2004 yılları arasında Türkiye'de silahlı faaliyet yürüttüğü ve 2004'te Zap bölgesine geçerek burada eğitim aldığı ortaya çıktı. Ayrıca, kamuoyunda "hendek olayları" olarak bilinen süreçte Şırnak'taki Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırıları organize ettiği de tespit edildi.

Teröristin, 2019 yılında Adana'nın Seyhan ilçesinde 2 otomobile yönelik düzenlenen bombalı saldırının da talimatını verdiği belirlendi. Bu eylemde birçok vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan teröristin etkisiz hale getirilmesi, bölgedeki terör faaliyetlerinin zayıflaması açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

MİT'İN TERÖRLE MÜCADELE BAŞARISI

MİT’in son dönemde sınır ötesi operasyonlarla PKK/KCK'nın üst düzey sorumlularına yönelik düzenlediği başarılı operasyonlar, Türkiye’nin terörle mücadele kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Bu operasyonla birlikte, terör örgütüne ağır bir darbe daha indirilmiş oldu.  

Kaynak: AA