Toplantının ana gündemlerinden biri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirdiği görüşmeler oldu. Erdoğan'ın, ABD temasları kapsamında gerçekleştirdiği kabul ve ziyaretlerle ilgili Kabine üyelerine detaylı bilgi vermesi bekleniyor.

Termal Turizmin Başkenti Afyonkarahisar’da gezilecek yerler Termal Turizmin Başkenti Afyonkarahisar’da gezilecek yerler

YENİ YASAMA YILI VE ANAYASA ÇALIŞMALARI ELE ALINIYOR

1 Ekim itibarıyla başlayacak olan yeni yasama yılına yönelik hazırlıkların da görüşüldüğü toplantıda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine getirilecek yeni düzenlemeler tartışılıyor. Siber Güvenlik Başkanlığı'nın kurulması ve uzun süredir konuşulan yeni ve sivil anayasa çalışmaları da Kabine'nin gündeminde yer alıyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ: ENFLASYONLA MÜCADELE VE ORTA VADELİ PROGRAM

Ekonomi başlığı altında ise Orta Vadeli Program çerçevesindeki hedefler gözden geçiriliyor. Enflasyonla mücadele konusunda atılacak adımlar ve enflasyonun tek haneye düşürülmesi için yapılacak çalışmalar detaylandırılacak. Ayrıca, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi önemli konular da ekonomi başlığında ele alınan diğer konular arasında bulunuyor.

TERÖRLE MÜCADELE: OPERASYONLAR MASAYA YATIRILDI

Kabine Toplantısı'nın bir diğer önemli gündem maddesi ise terörle mücadele. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonların son durumu Kabine üyelerince değerlendiriliyor. Özellikle, PKK ve diğer terör örgütlerine yönelik sürdürülen operasyonların güncel durumu ve yeni stratejiler tartışılıyor.  

Kaynak: SAFİYE KALENDER