Milli İstihbarat Akademisi (MİA), lisansüstü programlara başvuruları resmi olarak başlattı. 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi için lisans başvuruları 26 Haziran’da başladı.

Mit Basvurulari Acti En Az 4 Yillik Universite Mezunlarina Firsat Kapisi Aralandi

Akademi, MİT bünyesinde çeşitli görevlerde çalışacak personeli seçmek amacıyla oluşturulmuştur. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az 4 yıllık bir lisans diplomasına sahip olmak veya mezuniyet aşamasında bulunmak, ALES’ten en az 75 puan almak ve İngilizce YDS veya eşdeğer sınavlardan en az 80 puan almak bulunmaktadır. Ayrıca adayların bir niyet mektubu sunmaları gerekmektedir. Yazılı bilim sınavı ve mülakat sonrasında en yüksek puanı alan ilk 15 öğrenci programa kabul edilecektir. Başvurular, 5 Temmuz’a kadar “basvuru.mia.edu.tr” adresinden yapılabilir.

Belediyeye büro memuru alımı başladı! En az ön lisans mezuniyeti şartı var Belediyeye büro memuru alımı başladı! En az ön lisans mezuniyeti şartı var

M I T Basvurulari Acti En Az 4 Yillik Universite Mezunlarina Firsat Kapisi Aralandi 640X331

MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ NEDİR?

Milli İstihbarat Akademisi, MİT personeli ve diğer güvenlik görevlilerine ileri seviyede istihbarat, güvenlik ve savunma eğitimi sunan bir kurumdur. Bu akademi, ulusal güvenlik stratejilerine katkıda bulunmayı ve personelin mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçlayan çeşitli kurslar ve eğitim programları düzenlemektedir.

Kaynak: GAMZE KOÇAK