İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu, partinin il binasında yapılacak basın toplantısında yerel ve ulusal toplantıları değerlendirdi. Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Barosu'nun yeni başkanı Av. Melahat İpek Yılmaz Göktürk'ü tebrik ederek, “Afyonkarahisar Baro Başkanlığı nihayet özgürleşmiştir. Yeni Baro Başkanı'nı tebrik ediyor, tüm kesimleri kucaklayan bir yönetim anlayışı bekliyoruz” dedi.

Ekonomik Kriz ve "Savunma Sanayi Vergisi" Eleştirisi

Mısırlıoğlu, ekonomi politikalarını da eleştirerek, “Savunma sanayine destek adı altında vatandaştan para toplamak isteniyor. Bu, Deli Dumrul'un kişiliğine benzer bir mantıktır. Köprüden geçilmeyen vatandaştan bile para talep ediliyor” dedi. Bayat oranının örneği veren Mısırlıoğlu, bu gösterimi vatandaşa yük bindirdiğini vurguladı.

Şahin'e Sert Tepki: “Hafif Gelirsin”

AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin'in kendisi ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu hedef alan paylaşımlarına yanıt veren Mısırlıoğlu, Şahin'in görevini yapmadığını savundu. “Oturduğun yerde kal, milletin dertleriyle ilgileniyor” diyen Mısırlıoğlu, Şahin'e laf yetiştirme çabasında olduğunu ve bu konuda hafif kaldığını belirtti.

Kasaplar Odası Başkanı'na Destek

Bakan Şimşek: Enflasyonda ve fiyat artışlarında yavaşlama var! Bakan Şimşek: Enflasyonda ve fiyat artışlarında yavaşlama var!

Mısırlıoğlu, Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük'ün ekonomik dile getirdiği için baskı temelinde alındığını söyledi. “Doğruyu, Yörük'e baskı yapılıyor” diyor diyen Mısırlıoğlu, diğer sivil toplum kuruluşlarını da eleştirerek, iktidarın baskısıyla hareket ettiğini iddia etti.

“Hodri Meydan!”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim'in, muhalefetin bir masa sağladığı açıklamalara da yanıt veren Mısırlıoğlu, “Hodri meydan! Benim hiçbir çıkar ilişkisi içinde olmadığımı herkes bilir” dedi. Afyonkarahisar'a hizmet etmek için birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirten Mısırlıoğlu, daha önce de şehrin geleceği için birlik bölgelerindeki işler yaptığını hatırlattı.

Kentsel Dönüşüm Tartışmaları

Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar'daki kesme işlemlerine yönelik eleştirilerde bulundu. Depremin ardından patlamanın yeniden alevlendiğini, ancak geçmişte yaşananların halkın çıkarlarına uygun olmadığını söyledi. "Altı aylık belediyeye suç atıyorlar ama biz 20 yıl boyunca bekledik" dedi.

Mısırlıoğlu'nun açıklamaları, Afyonkarahisar siyasetinde tansiyonu yükselmeye devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN