Yavru Vatan Kıbrıs’ın kuruluşunun ellinci yılı geçtiğimiz Cumartesi kutlandı. Kıbrıs Barış Harekatı ile bölgeye gelen huzur yıllardan beri devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak törenlere katılmak için Kıbrıs’ta bulundular.

Kıbrıs Barış Harekatının ellinci yıl dönümü nedeniyle adada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Kıbrıs Gazisi Gülten Hanım’ı evinde ziyaret etti. Milletvekili Taytak, Kıbrıs Gazisi Gülten Tosun’un Ankara’da Keçiören Çocuk Esirgeme Hemşire Okulundan mezun olduktan sonra meslek hayatına başladı” dedi.

5 AY GÖREV YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Kıbrıs Gazisi Gülten Hanımı ziyaretini ve Gülten Hanımın yaşam öyküsünü  paylaşarak, “ 50 yıl önce bir cumartesi günü 37 Yaşında Kıbrıs Barış Harekatına katıldı. TCG Ertuğrul Fıkrateyninde 5 ay görev yaptı” dedi.  

KIBRIS BARIŞ HAREKATINDA GÖREV ALDI

OGÜN BAYSAN: HİÇBİR OLUMSUZ TARAFI YOK! OGÜN BAYSAN: HİÇBİR OLUMSUZ TARAFI YOK!

Kıbrıs Gazisi Gülten Hanım’ın babası ve evlatlarının asker olduğunu ifade eden MHP Milletvekili Taytak, “Harekat sırasında büyük oğlu  Hava Kuvvetleri , ortanca oğlu deniz kuvvetleri, küçük oğlu Kuleli Askeri lisesindeydi. Kendisi de hemşire olarak Kıbrıs Barış Harekatında görev aldı “ diyerek Gülten hanımın kısa yaşam öyküsünü paylaştı.

“GAZİLERİMİZİN YARALARINI SARDI”

Milletvekili Taytak paylaştığı videoda Gülten Hanımın askeri hemşire olarak görev yaptığı sırada askerlerimizle yaşadığı anılara değinerek, “Gazilerimizin yaralarını sardı. Şehitlerimiz şehadet şerbetini içerken yanlarındaydı. Şuan 87 yaşında Kıbrıs Harekâtının 50. Yılında yine bir Cumartesi günü şanlı madalyası ile yanımızdaydı” dedi.

YİNE OLSA YİNE GİDERİM

Kıbrıs Barış Harekatı’nın  ellinci yıl dönümü törenlerine katılmak için adada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Taytak’a Kıbrıs Barış Harekatında Türkiye’nin adaya barış getirdiğinin altını çizen Gazi Gülten Hanımın sözlerini Milletvekili Taytak, “Demek ki adaya barış getirmişiz mühim olan o yine olsa yine giderim diyor ” diye bize aktarıyor.

ONLARA LAYIK YAŞAMAYI NASİP EYLESİN

Milletvekili Taytak Türk Millleti’nin tarihin her döneminde Hak ve Adaletin temsilcisi olduğuna dikkat çekerken Türk Milleti’nin mazlum milletlerin her daim yanında olduğunu bir kez daha hatırlatarak, “Allah Hak için, adalet için mücadele etmiş tüm ecdadımızdan şehitlerimizden gazilerimizden razı olsun. Bizlere de onlara layık yaşamayı nasip eylesin" dedi

Editör: Fadime Özkaran