Milletvekili Arslan, açıklamasında, Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun Türklere açıldığını ve bu zaferin Türk ve dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Arslan, "Sultan Alparslan'ın sergilediği adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışı, Anadolu'da köklü bir medeniyetin temelini atmıştır" dedi.

TAYTAK, “ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE EMANETİ GERİ ALACAĞIZ” TAYTAK, “ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE EMANETİ GERİ ALACAĞIZ”

Büyük Taarruz'un Türk milletinin bağımsızlık kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiğini belirten Arslan, "26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'den başlayan Büyük Taarruz, milletimiz için parlak bir geleceğin habercisi olmuştur. Bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmış ve milletimizin sarsılmaz bütünlüğünü bir kez daha kanıtlamıştır" ifadelerini kullandı.

Arslan, açıklamasının sonunda, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü vesilesiyle Sultan Alparslan'ı, Zafer Haftası kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle andığını belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarını ve hemşerilerini en kalbi duygularla selamladığını ifade etti.  

Kaynak: SAFİYE KALENDER