Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Danaoğlu, KAÇEP İl Başkan Yardımcısı Nesrin Çelikbilek ve MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, MHP Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, “Seçimde son viraja girdik artık. Şu ana kadar hiç yaşanmamış bir seçim ortamı yaşadık. İnsanların fikri yapılarının olmadığı ya da farklı partilerde farklı görüşlere sahip olan partilere bile insanların geçiş yapabildiği, artık adına hesap mı denir çıkar mı denir bilemem ama farklı farklı yerler olduklarını gördük. Bu seçimde yine çok fazla seçim kanun ve kurullarına uyulmadı” dedi.

Kahvecı

ELİMİZDEN GELENİ DEĞİL GEREĞİNİ YAPTIK

Pazar günü yapılacak olan seçimi alacaklarını söyleyen Kahveci, “Siyasi gücün fazla olduğu partilerin siyasi güçlerini kullanarak farklı ortamlarda kendileri için oy devşirme adına çok farklı davranışlar içinde olduğunu hep birlikte izledik ve gördük. İnşallah Pazar günü yapılacak seçimlerde öncelikle milletimize devletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimi alacağımıza inanıyoruz. Seçimi aldıktan sonra da projeleri alıp, tamamlayıp gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bizler görevimizden fazlasını yaptık. Elimizden geleni değil, gereğini yaptık” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU İLE BİRLİKTE KURGULADI

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci,  CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın ‘Anketlerde yüzde on önde çıkıyoruz’ çıkışına sert bir dille tepki göstererek, “Burcu hanım galiba matematik hesabı yapmasını bilmiyor. Kendisi aslında belediye başkan adayı değil, tiyatrocu olmalıdır. Hanımefendi Afyonkarahisar’da olmayan bir DEM’le başladı sağ seçmenin oyunu almak için ama ayın zamanda İmamoğlu ile birlikte kurguladı. İstanbul’da İmamoğlu DEM’e sahip çıkacak. Afyonkarahisar’da olmayan bir DEM’i kast ederek her iki tarafın oylarını artırma hesabı yapmışlar. Bu arkadaş bence siyaseti bırakmalı ve tiyatrocu olmalıdır” dedi.

Taytak net konuştu: Sizlere güvenenleri üzmeyeceksiniz! Taytak net konuştu: Sizlere güvenenleri üzmeyeceksiniz!

MATEMATİK DEHASI OLMASI GEREKİYOR

Bir önceki seçimde CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın partisinin Afyon’da yüzde onluk oyu olmadığını belirten İl Başkanı Kahveci, “Burcu hanım Afyon’un tamamında CHP’nin bir önceki seçimde almış olduğu yüzde 10 oyu bile yok. 170 bin seçmenin olduğu bir yerde eğer Burcu hanım yüzde 10 öndeyse 80 bin oy alması gerekiyor. Geçen seçimlerde aldığı oy ile bu seçimde oy oranında baktığımızda bir matematik dehası olması gerekiyor.”

HANIMEFENDİ YANLIŞ GÖRMÜŞ OLABİLİR

Bazı yapılan anketleri takip ettiklerini söyleyen İl Başkanı Kahveci, “Anketlerde taraflı olanlarda var, olmayanlarda var. Bir aday eğer anket olarak öndeyse bütün anketlerde önde olması gerekiyor. Ama biz anketlerde hiçbir partiden geri değiliz. Hanımefendi bence kendisi bir daha kontrol etsin yanlış görmüş olabilir” dedi.

MHP DİĞER PARTİLERDEN FARKLIDIR

Bazı vatandaşların ve CHP’lilerin, AK Parti ve MHP’yi kast ederek, ‘Aynısı varken neden kopyasına oy verilim’ sözlerini de eleştiren MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “O zaman DEM ile CHP aynı değil mi? O zaman CHP’ye oy verirken DEM’e oy vermiş olmuyor musunuz? Bunlar birbirinin kopyası bile değil, aynısıdır. Bunlara niye oy veriliyor? MHP’nin 50 yıllık siyasi birikim içerisinde örf, adet, gelenek ve görenekleriyle diğer partilerden farklıdır” ifadelerini kullandı.

KAN DAVALISI OLDUĞU BİR YERE OY VEREMEZ

Kahveci, “Bizi AK Parti ile bir tutmak mümkün değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi ile bizim genel seçimlerde bir ittifakımız oldu. Bu ittifak Adalet ve Kalkınma Partisi ile dış politikada, ülkenin menfaatlerini gerektiren konularda mutlaka beraber hareket ederek seçime girdik. Yerel seçimlerde projeleri farklı, adayı farklı, vizyonu ve misyonu farklı bir adayla biz seçime giriyoruz. Burada yerel seçim olduğu için tabi ki tercihler farklı olabilir. Ama şu var, insan asla ve asla kan davalısı olduğu bir yere bulunamaz ve oy veremez” dedi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN