Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız! Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız!

"Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri, büyük bir azim ve kararlılıkla atıldı. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde iç ve dış tehditlerle başa çıkmak zorunda kalan Türk milleti, büyük bir mücadeleyle bağımsızlığını kazandı' diyen Taytak, Cumhuriyetin Atatürk, silah arkadaşları ve milletin kahramanlarının mücadeleleri ile kurulduğunu belirtti.

Taytak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Mayıs 1919'da, İzmir'e çıkan Yunan askerlerine, Hasan Tahsin'in ilk kurşunu ile kurulduğunu ve Amasya Genelgesi'nin altındaki imzalarla, milletin egemenliğine dayalı Büyük Millet Meclisi'nin dualarla açılmasıyla Ulus'ta kurulduğunu aktardı.

KAZANILAN SAKARYA MEYDAN SAVAŞI

Taytak ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin Sakarya Nehri'nin kızıla boyandığı, hattı müdafaa ile değil, bütün vatanın bir satıh olduğu sathı müdafaa ile kazanılan Sakarya Meydan Savaşı'nda ve Lozan'da kurulduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu topraklarda kurulan son devlet olduğunu hatırlatan Taytak, Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifadesiyle, Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin daha güçlü, daha gelişmiş ve daha serpilmiş vaziyette tarihi yolculuğuna devam edeceğini söyledi.

Taytak son olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyen payidar kalmasını sağlamak için Türk Milleti'nin, Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda daha nice yüzyıllara birlikte ilerleyeceğini belirtti.

Editör: Cemile Kaytan