5 Ekim 2024 tarihli tahminlere göre, hafta sonu Türkiye genelinde yağış beklenmiyor, ancak 7 Ekim Pazartesi günü Marmara’da etkili sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının da düşeceği tahmin ediliyor.

Hafta Sonu Hava Açık ve Sıcak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı!

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, hafta sonu Türkiye genelinde yağışsız bir hava bekleniyor. Ülkenin batı kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu hava etkili olacakken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak. Hava sıcaklıkları yurt genelinde 1-3 derece artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bu hafta sonu vatandaşlar güneşli bir hava ile güzel bir hafta sonu geçirecek.

Pazartesi Günü Sağanak Yağışlara Hazırlıklı Olun

Ancak Pazartesi günü hava durumunda önemli bir değişiklik bekleniyor. Meteoroloji, Marmara Bölgesi ve özellikle İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu. 7 Ekim Pazartesi günü Marmara’da etkili olması beklenen yağışlarla birlikte İstanbul’da sıcaklık 23 dereceye kadar düşecek. Aynı şekilde, yağışlar Ege Bölgesi'nin kuzeyi ve Batı Karadeniz'de de görülecek.

Bu yağışların kısa süreli ama kuvvetli olması beklenirken, vatandaşların özellikle Pazartesi günü tedbirli olması konusunda uyarılar yapıldı.

Sıcaklıklar Pazartesi Günü Düşüşe Geçecek

Hafta sonu sıcak havanın keyfini çıkaracak olan vatandaşlar, Pazartesi günü düşen sıcaklıklarla karşılaşacak. Meteoroloji, sıcaklıkların yağışlarla birlikte özellikle Marmara Bölgesi’nde belirgin bir şekilde azalacağını belirtti. İstanbul başta olmak üzere, bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar sağanak yağışlara karşı tedbirli olmalı.

Meteoroloji’den Yağmur Uyarısı: “Bu Kez Fena Geliyor”

Meteoroloji, özellikle Marmara Bölgesi'ndeki sağanak yağışların etkili olacağını vurgulayarak, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Pazartesi günü başlayacak yağışlar Marmara, Batı Karadeniz ve Ege'nin kuzey kesimlerinde etkili olacak. Meteoroloji, kuvvetli yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı önlem alınmasını istedi.

Sonuç olarak, hafta sonu sıcak ve güneşli geçecek olsa da Pazartesi günü Marmara Bölgesi başta olmak üzere birçok bölgede sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul’da sıcaklıkların düşeceği ve yağışın şiddetli olacağı uyarısıyla, yetkililer vatandaşların dikkatli ve hazırlıklı olmasını öneriyor.

Editör: Cemile Kaytan