İlçede taş, mermer ustalığı yapan Mermer'in, 4 ayda hazırladığı müzesinde kağnı arabası, buğday değirmeni, haşhaş ezme taşı, çeşme, demirci örsü, muhabbet köşesi, eski tarım aletleri ve okuma köşesinde kitaplar bulunuyor.

Taş ve mermer işlemeye 17 yaşında başlayan Mustafa Mermer, AA muhabirine, ilçede kendisine "Yolcu" dediklerini söyledi.

Yolculuk esnasında geleceğe eserler bırakmak istediğini belirten Mermer, "Tarihini bilmeyen bir millet pusuladan anlamayan bir kaptana benzer. Bu amaçla gençliğe, geleceğe eser olması için yorulmuş aletleri toplamayı düşündüm." dedi.

Müzesinin bir köşesini kitaplığa çevirdiğini anımsatan Mermer, şöyle konuştu: "Vatandaşlar kahvelerde boş durmasın diye, çocuklar, gençler ve yaşlılara kitapları dağıtırım, okurlar. Getiren getirir, getirmeyenin de canı sağolsun, onda bir eserim olur. Bir tarafı da muhabbethane yaptım. Burada oturur komşularla çay demler, sohbet ederiz. Ben taş ustası olduğum için çeşmeleri topladım, getirdim. Eski tarım aletleri de var, bulgur çekme değirmeni de var."

Okul Kantin ve Yemekhane Çalışanlarına Hijyen Eğitimi! Okul Kantin ve Yemekhane Çalışanlarına Hijyen Eğitimi!

"İNSANLARIN GEÇMİŞİ HATIRLAMASI İÇİN BÖYLE BİR YER YAPTIM"

Burayı ilçedeki vatandaşların gezdiğini dile getiren Mermer, "İnsanların geçmişi hatırlaması için böyle bir yer yaptım. Buraya herkes gelebilir. Buraya baktığım zaman kendimi yeniliyorum. Bazı vatandaşlar tarihi aletler bulduğu zaman getiriyor. Gün içerisinde bayağı bir insan ziyaret ediyor." ifadesini kullandı.  

Kaynak: AA