Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Temmuz'dan itibaren ilkokul 2. sınıftan başlayarak tüm kademelerdeki öğrencilere "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" olmak üzere dört farklı alanda ücretsiz yaz okulları düzenleyecek.

Maver Kemal Arsoy Ortaokulu'nda iki ayrı eğitim semineri düzenlendi! Maver Kemal Arsoy Ortaokulu'nda iki ayrı eğitim semineri düzenlendi!

Yaz okullarının yanı sıra, ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları da düzenlenecek.

Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Kurslara katılan öğrenci ve kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde düzenlenecek.

Kurslar Ne Zaman ve Nasıl Gerçekleşecek?

Kurslar 1 Temmuz'da başlayacak ve 29 Ağustos'ta sona erecek. 2 Eylül'den itibaren ise eğitim-öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarına geçilecek.

Yaz döneminde ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için haftada altı saat akademik destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenecek.

Yaz okulu kapsamında açılan kurslar haftada beş gün ve saat 13.30'dan sonra planlanacak. Günlük ders süresi iki saati geçmeyecek şekilde düzenlenecek. Kursların süresi en az dört hafta, en fazla ise sekiz hafta olacak.

Yaz okulu kapsamında, 2. sınıftan itibaren tüm kademelerde eğitim gören öğrenciler, en fazla iki alanda ders alabilecekler. Kurslar, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde sınıflar bazında gruplar şeklinde düzenlenecek.

Hangi Alanlarda Kurslar Verilecek?

Yaz okulları kapsamında öğrencilere "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" olmak üzere dört farklı alanda kurslar sunulacak.

A A 20240612 34848880 34848879 M E B U C R E T S I Z Y A Z O K U L L A R I A C A C A K

Spor: Atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları ve satranç gibi seçenekler sunulacak.

Görsel Sanatlar: Resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı ve fotoğrafçılık gibi seçenekler mevcut olacak.

Müzik: Gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve melodika gibi alternatifler sunulacak.

Bilişim: Yazılım, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayarda döküman hazırlama ve bilgisayara giriş gibi dersler verilecek.

Kaynak: AA