Teröristin kırsal alanda aktif olarak faaliyet gösterdiği ve eylem hazırlığında olduğu öğrenilirken, operasyonun Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

“HAİNLERE NEFES ALDIRMAYACAĞIZ”

Operasyon sonrası açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Yerlikaya, "Hainlere nefes aldırmayacağız. Operasyonlarımız yılın 365 günü kararlılıkla sürecek," diyerek, güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığına vurgu yaptı. Yerlikaya, son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmaksızın mücadele edileceğini belirterek, operasyonlara katılan kahraman polisleri tebrik etti.

Güvenlik güçlerinin Mardin Artuklu’da bir eve düzenlediği baskında çıkan çatışmada, Ramazan Aktaş etkisiz hale getirilirken, yanında çok sayıda mühimmat ve malzeme de ele geçirildi. Güvenlik birimlerinin açıklamasına göre, Aktaş'ın yanında bulunan malzemeler arasında şunlar yer aldı:

1 adet M16 tüfek

1 adet AKİS tüfek

5 dolu M16 şarjörü

5 dolu AKİS şarjörü

4 adet el bombası

2 adet taşınabilir powerbank

3 adet dürbün

1 adet mühimmat yeleği

1 adet sırt çantası

1 adet termal şemsiye

1 adet termal güneş paneli

4 adet hilti şarj aleti

1 adet ses kayıt cihazı

1 adet el feneri

Ele geçirilen bu mühimmat ve donanımlar, teröristin büyük bir eylem hazırlığında olduğuna işaret ediyor.

Dışişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu koordine eden yetkilileri ve operasyonu başarıyla tamamlayan güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," ifadelerini kullandı. Türkiye’nin, terörle mücadelesini hız kesmeden sürdüreceğini belirten Yerlikaya, kararlılık mesajını yineledi.

Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek sürecek bu operasyonlar, güvenlik güçlerimizin tüm ülke genelinde terör unsurlarına karşı aldığı tedbirlerin bir kez daha güçlü bir şekilde hayata geçirildiğini gösteriyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı 120 Hedefi Vurdu Milli İstihbarat Teşkilatı 120 Hedefi Vurdu

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ