Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, madencilik sektörünün önde gelen temsilcilerini makamında kabul etti. Ziyarete, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Ayhan Yüksel, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, AKÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Sedat Büyüksağiş, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu ve Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Muharrem Çakmak katıldı.

Ziyarette, Afyonkarahisar ve bölgenin maden potansiyeli ile mermer sektörüne dair değerlendirmeler yapıldı. Görüşmede, bölgenin doğal kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılması ve madencilik sektörünün gelişimine yönelik projeler ele alındı. Ayrıca, mermer sektöründeki ihracat faaliyetleri ve bu alandaki iş gücünün artırılması için yapılabilecek iş birlikleri masaya yatırıldı.

“Ölümle burun buruna geldik” “Ölümle burun buruna geldik”

Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın madencilik ve mermercilik alanındaki zenginliklerini vurgulayarak, bu alanlarda yapılacak yatırımların bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Misafirler, sektörle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: GAMZE KOÇAK