İslam dünyası için büyük öneme sahip olan Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. İslam inancına göre, "kurban" Allah'a yakınlaşmak anlamına gelir ve belirli şartları taşıyan hayvanların usulüne uygun kesilmesiyle gerçekleştirilir.

Thumbs B C 6Ce4F6D4A61287862592107665303Bde

Bayram Namazı ve Kurban Kesim Vakti

Afyon’da intihar girişimi! Afyon’da intihar girişimi!

Arife günü 15 Haziran Cumartesi olan Kurban Bayramı, 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazından sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vaktinden sonra başlayacak. Hanefi mezhebine göre bayramın ilk üç gününde, Şafii mezhebine göre ise bayramın 4. günü gün batımına kadar kurban kesilebilir.

Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 TL, yurt dışında 4 bin 750 TL olarak belirledi. Türkiye'den kutsal topraklara giden 84 bin 942 kişi, hac ibadetini yerine getirerek kurbanlarını burada kesecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Yahya Solmaz, Hazreti Adem zamanından beri kurban ibadetinin var olduğunu belirtti. Kur'an-ı Kerim'de, Hazreti Adem'in iki oğlunun Allah'a kurbanlarını sunduklarını, birinin kurbanının kabul edildiğini, diğerinin ise edilmediğini aktararak, Allah'ın takva sahiplerinin kurbanını kabul ettiğini ifade etti.

Solmaz, kurbanın sadece et tüketimi ve stoku anlamına gelmediğini, kişinin Allah'a teslimiyetini gösterdiğini belirtti. Kurban kesmenin diğerkamlılığı simgelediğini ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmanın önemine dikkat çekti.

Kurban Bayramı'nda kurban, bayram namazı, teşrik tekbirleri ve hac ibadetleri önemli yer tutuyor. Solmaz, haccın Kurban Bayramı'na özel bir ibadet olduğunu dile getirdi.

Zulüm Altındaki Müslümanlar İçin Dua

Solmaz, başta Gazze olmak üzere, Müslümanların çeşitli coğrafyalarda zulme uğradıklarını hatırlatarak, Müslümanların ellerinden geleni yapmakla sorumlu olduğunu söyledi. "Evlerimizde bayram sevinci yaşarken, Gazze'deki zulüm altındaki kardeşlerimizin acısını unutmamalı ve onlar için Allah'a içten yakarmalıyız," dedi. Allah'ın herkesi imkanları doğrultusunda hesaba çekeceğini vurgulayan Solmaz, herkesin gücü ölçüsünde Gazze için seferber olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA