Vali Köksal, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Fikirlerimin babası Ziya Gökalp'tir" diyerek büyük düşünürün önemini vurguladığına dikkat çekti ve Gökalp'in Türk düşünce tarihindeki yerine işaret etti. Vali Köksal’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Fikirlerimin babası Ziya Gökalp'tir’ dediği büyük düşünürümüzü, vefatının 100. yılında minnet ve özlemle anıyoruz. Gökalp’in, Türk milletinin birliği, milli değerlerin yüceltilmesi ve kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması yönündeki fikirleri, bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.”

ZİYA GÖKALP'İN DÜŞÜNCELERİ TÜRKİYE'Yİ AYDINLATIYOR

Köksal, Gökalp'in ulusal kimliğin inşasında ve millet bilincinin oluşmasında önemli bir rol üstlendiğini belirterek, düşünürün eserlerinin bugün de toplumun birçok kesimi için rehber niteliğinde olduğunu ifade etti. Gökalp'in eğitimden sanata, tarihten sosyolojiye geniş bir yelpazede fikir üreten bir düşünce adamı olduğunu vurgulayan Köksal, “O’nun milli kültür ve toplumsal gelişime dair fikirleri, Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde ve sonrasında da ülkemizin yolunu aydınlatmıştır,” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜREL MİRASIN TAŞINMASI VE ANILARDA YAŞATILMASI

Gökalp’in Türk milliyetçiliği ve Batı ile Doğu değerlerini sentezleme yönündeki çabalarının bugüne ışık tutmaya devam ettiğini kaydeden Köksal, büyük düşünürün kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi çabalarının, yeni nesillere aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.

Vali Köksal'ın anma mesajı, Ziya Gökalp'in Türk toplumundaki derin etkisini bir kez daha gözler önüne sererken, büyük düşünürün milli şuur ve toplumsal kalkınma konusundaki fikirlerinin, Cumhuriyet'in temel değerlerinin güçlenmesine önemli katkı sunduğunu bir kez daha hatırlattı.

Yargıtay Tetkik Hâkimi 75 yaşındaki motosikletlinin ölümüne yol açtı! Yargıtay Tetkik Hâkimi 75 yaşındaki motosikletlinin ölümüne yol açtı!

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ