1874 rakımlı Kocatepe'ye akşam saatlerinde çıkan Akgün ve Tınas, gecenin ilerleyen saatlerine kadar çeşitli tekniklerle farklı kareler yakalamaya çalıştı. Fotoğrafçılar, Atatürk anıtı ile dolunayı aynı karede ölümsüzleştirerek, büyük zaferin 102. yıldönümüne anlamlı bir görsel katkı sağladı.

Okumuş: Alzheimer'dan korunmak için onu tanıyın! Okumuş: Alzheimer'dan korunmak için onu tanıyın!

Akgün ve Tınas, çalışmaları hakkında yaptıkları açıklamada, "Afyonkarahisar'ın 'Zaferin Başkenti' olarak anılmasını sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturan ve Türk ordusunun kükreyişinin sembolü olan Büyük Taarruz'un 102. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının nezdinde tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Zafer haftasında böyle görsel bir şöleni fotoğraflamak gurur vericiydi. Ay'ın Dünya'ya en yakın olduğu bu anlarda Kocatepe'de Atatürk anıtında olmak istedik. Ortaya güzel fotoğraflar çıktı" ifadelerini kullandı.

Bu çalışmaları, Zafer Haftası kutlamalarına anlam katarken, Kocatepe'de Atatürk'ün silüeti ile Süper Mavi Ay'ın buluştuğu bu unutulmaz kareler, zaferin ruhunu bir kez daha yaşattı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN