Vali Çiçek, Kayseri’nin Kapadokya’nın giriş kapısı olarak anıldığını belirterek, bu özelliğin turistlerin ilgisini çektiğini söyledi. Ekol TV’de verdiği röportajda, şehrin turizm potansiyelinin her geçen gün arttığını ve bu artışı rakamlarla desteklediklerini kaydeden Çiçek, Erciyes’in şehrin turizminin en büyük lokomotifi olduğunu vurguladı. Çiçek, “Erciyes, dünya çapında tanınan bir kış sporları merkezi olmasının yanı sıra dört mevsim turizm imkânı sunuyor. Bu da her yıl daha fazla turistin şehrimize gelmesini sağlıyor” dedi.

Bolvadinliler Dayanışma Derneği'nden Karakoyun'a hayırlı olsun ziyareti! Bolvadinliler Dayanışma Derneği'nden Karakoyun'a hayırlı olsun ziyareti!

TURİZMDE KAYSERİ’NİN YÜKSELİŞİ

Vali Çiçek, Kayseri’nin turizmde yakaladığı başarının rakamlara da yansıdığını belirtti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla bu yılın ilk 9 ayında 115 bin daha fazla turistin Kayseri’de konakladığını ifade eden Çiçek, "Bu rakamlar, şehrimizin turizmde ne kadar büyük bir ivme kazandığını net bir şekilde gösteriyor" şeklinde konuştu.

FUARLAR KAYSERİ’Yİ CAZİBE MERKEZİ YAPTI

Kayseri’nin sadece doğal ve tarihi zenginlikleriyle değil, aynı zamanda fuar organizasyonlarıyla da bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Vali Çiçek, fuarların hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi. Şehirde şu an devam eden büyük kitap fuarının yanı sıra Türkiye’nin en büyük mobilya fuarlarından birine de ev sahipliği yaptıklarını belirten Çiçek, "Bu fuarlara 10 farklı ülkeden misafir katıldı ve şu anda otellerimizde yer yok" dedi.

ERCİYES, DÜNYA ÇAPINDA TANINAN BİR KAYAK MERKEZİ

Vali Çiçek, Erciyes Kayak Merkezi'nin sadece Türkiye’de değil, dünya çapında tanınan bir merkez olduğunu belirtti. Kayseri’de şu an 14 bine yakın yatak kapasitesine sahip olduklarını ve bu kapasitenin sürekli arttığını ifade eden Çiçek, Erciyes’in sunduğu uluslararası standartlara uygun imkanlarla her  kış sezonunda binlerce turisti ağırladıklarını belirtti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN