21 Ocak gecesi, Grand Kartal Otel’in restoran bölümünde çıkan yangın, 78 kişinin ölümüne yol açmıştı. Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 31 kişi gözaltına alınmış ve aralarında otel sahibi Halit Ergül, otelin genel müdürü ve Halit Ergül’ün damadı Emir Aras, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdürü Kenan Coşkun ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener’in bulunduğu 22 kişi tutuklanmıştı.
Bilirkişi raporunun açıklanmasının ardından, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan ve eski Ruhsat Müdürü Mehmet Özel gözaltına alındı. Bugün ise, tutuklu otel sahibi Halit Ergül’ün eşi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Emine Murtezaoğlu Ergül, kızı Elif Aras, diğer kızı Ceyda Hacıbekiroğlu, otelin yapımında statik hesaplamaları yapan inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, yangın sonrası gözaltına alınan fakat serbest bırakılan iş güvenliği uzmanı Ece Kayacan, Muharrem Şen, Mustafa Selman Çelen ve Kübra Demir gözaltına alındı.
Ergül ailesinin İstanbul’da gözaltına alınarak sabah saatlerinde Bolu’ya getirildikleri öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmı ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.