Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, il müdürleri kadrosunda önemli bir değişiklik gerçekleştirdi. Kırıkkale'nin eski Belediye Başkanı MHP’li Hayati Karayol’un oğlu Merih Karayol, Afyon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne atandı.

MERİH KARAYOL KİMDİR?

Merih Karayol, 1971 yılında Kırıkkale’de doğmuş, inşaat mühendisliği alanında geniş bir kariyere sahip bir uzmandır. Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine devam etmiş, Türkmenistan'da önemli projelerde şantiye şefi olarak çalışmıştır. Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Dubai ve Abu Dhabi'de büyük projelerde proje müdürü olarak görev almıştır.

2003 yılında Türkiye'ye döndükten sonra Keçiören Belediyesi'nde çeşitli pozisyonlarda görev almış, ardından Türkerler Holding’te inşaat grup başkan yardımcılığı yapmıştır. Şu anda Keçiören Belediyesi’nde belediye başkan yardımcısı olarak görev almakta ve Cumhuriyet Kulesi projesinin koordinatörlüğünü üstlenmektedir.

Almanya'nın Berlin kentinde, yeni doğan erkek çocuklarına en çok Muhammed ismi verildi. Almanya'nın Berlin kentinde, yeni doğan erkek çocuklarına en çok Muhammed ismi verildi.

Anadolu Üniversitesi’nden iktisat diploması alan Karayol, ayrıca Adalet Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olmuştur. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nde ve Ankara Üniversitesi’nde çeşitli görevlerde bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır, iyi derecede İngilizce bilmektedir. 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN