Bu sosyal yardıma başvuracak kadınların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmaları, eşlerini kaybetmiş olmaları ve sosyal güvenlik güvencesinden yoksun olmaları gerekiyor. Başvurularını nüfus cüzdanlarını ibraz ederek doğrudan bulundukları bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapabilecekler. Başvuru sürecinde herhangi bir ek belge gerekmemekte olup, başvuruların incelenmesi ve onaylanması SYDV mütevelli heyetinin sorumluluğundadır.

Kadinlara 1000 Tl Harclik Gibi Odeme Ptt Basvuru Ekranini Yeniden Acti 41314

Başvurular onaylandıktan sonra ödemeler iki ayda bir yapılmakta olup doğrudan hak sahiplerinin hesaplarına yatırılabileceği gibi en yakın PTT şubesinden de tahsil edilebilmektedir. Bu yardımın amacı mali zorluklarla karşı karşıya kalan vatandaşlara yardımcı olmak, ekonomik istikrarlarını artırmak ve sosyal faaliyetlere daha fazla katılımı teşvik etmektir.

Kadinlara 1000 T L Harclik Gibi Odeme P T T Basvuru Ekranini Yeniden Acti 640X331

Kalça Kırıklarında Multidisipliner Yaklaşım! Kalça Kırıklarında Multidisipliner Yaklaşım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu girişim aracılığıyla Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi kadınlara yardım ederek sosyal adaleti teşvik etmeyi amaçlıyor. Program, yardımları toplumun daha geniş kesimlerine yayarak düşük gelirli aileleri desteklemeyi ve yaşam kalitelerini yükseltmeyi amaçlıyor.

Kaynak: AHMET SARLIK