FETÖ ve benzeri yapılanmaların devlet içindeki varlığına dikkat çeken Olgun, bu yapılarla mücadelenin sadece şahıslar üzerinden değil, sistem bazında yapılması gerektiğini vurguladı.

Olgun, “Önümüzde, ülkemizdeki sosyal, kültürel ve siyasi yapıyı derinden sarsan, eğitim kurumlarını, medyayı ve siyaseti bozan bir yapı var” diyerek, bu yapının sadece elebaşlarının ölmesiyle sona ermeyeceğini belirtti. FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in ölümüne de değinen Olgun, “Bu kişi öldü diye bu yapının bittiğini düşünmek büyük bir yanılgıdır” ifadesini kullandı.

"MECLİS ARAŞTIRMA RAPORU NEDEN KAYIP?"

Hakan Şeref Olgun, geçmişte FETÖ ile ilgili hazırlanan bir meclis araştırma raporunun kaybolduğunu iddia ederek, bu durumu sert bir dille eleştirdi. “Meclis araştırma komisyonu kuruyorsun, raporu kaybediyorsun. Böyle bir şey olabilir mi?” diyerek, bu raporun açıklanması gerektiğini söyledi. Raporda iktidarın istemediği bazı gerçeklerin yer aldığını ima eden Olgun, “Bu raporu açıklamamak, bu yapıyla mücadele etmemenin göstergesidir” dedi.

"DEVLET, TARİKATLARA TESLİM EDİLMEMELİ"

FETÖ’nün devlette yarattığı boşluğun başka tarikatlarla doldurulmaması gerektiğini vurgulayan Olgun, “Bir yandan FETÖ ile mücadele edeceğiz derken, devlette başka tarikatlara yol açıyoruz” dedi. Bakanlıklar içinde farklı tarikatların adının geçtiğini iddia eden Olgun, “Devlet devletliğini, tarikatlar işini yapmalı. Milletvekilleri ise devletin işleyişine müdahale etmemeli” ifadelerini kullandı.

TRT'NİN FETHULLAH GÜLEN'İN ÖLÜM HABERİNE TEPKİ

AFSÜ’den tam destek AFSÜ’den tam destek

Fethullah Gülen’in ölüm haberini duyuran TRT’ye de değinen Olgun, kanalın kullandığı sert ifadelerle ilgili “Vatan haini, millet ve cumhuriyet düşmanı olarak anılan Gülen’in ölümüyle ilgili sosyal medyada en büyük lanetlemeyi, zamanında ona övgüler düzen hayranları yapıyor. Bu çok ironik” dedi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN