Dervişoğlu, konuşmasına şu sözlerle başladı:

"Saygıdeğer basın mensupları, hepiniz Afyon değerlendirme toplantısına hoş geldiniz. Değerli dava arkadaşlarım, zamanın hızlı akışı karşısında duramıyor insan. Bu hızı ancak eski resimlere bakınca anlıyorsunuz. 2016 yılından sonra adım adım gelişen olayların Türkiye'yi götürdüğü açmazı gören ve buna dur demek için yola koyulanların bu kutlu çatıyı kurmasından bugüne tam 7 yıl geçmiş. Siyasette 7 yıl, hızlı bir koşu ve bir bayrak koşusudur. İddia işi olduğu kadar, o iddiayı taşıyabilmek ve devredebilmek mücadelesidir ve bunların ikisi de aslında haysiyet işidir." Dedi.

PARTİ İÇİ DİNAMİKLER VE GELECEK VİZYONU

AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

9196047D 8D8D 4C3A 91F3 835F4E902603

Dervişoğlu, 27 Nisan 2024 günü parti olarak bir devir gerçekleştirdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Partililerin iradesiyle kurucu değerlerimize yaraşır şekilde milletimize ve seçmenimize karşı ilk sorumluluğumuzu yerine getirdik. Elini taşın altına koyan tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak sadece bir kurultay yapmak yetmez. Genel başkan değişimi veya parti kurultaylarının yeniden oluşturulmasıyla milletimizin bize verdiği mesajın hakkını verdiğimizi düşünmüyoruz. Seçimlerde aldığımız işaretlerin istişaresini yapmak zorundayız. Bizi kuran millet iradesinin özünde istişarenin temel hak olduğunu da hep hatırlamak gerekir. Bu işaretleri sözlere, sözleri de yaşama geçirmenin yollarını bulmalıyız." Dedi.

UMUT VE GERÇEKLİK

Dervişoğlu, Türk milletine umutlarını gerçeğe dönüştürmek zorunda olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Umutun gerçeğe döneceğini Türk milletine ispat etmek zorundayız. Onun için önce milletin teveccühüne mazhar olmak, sonra oyunu ve rızasını almak zorundayız. Çünkü biz, Türkiye’nin yangınını söndürmek zorunda olan bir siyasi partiyiz. Ancak tüm bunlardan önce eski resimleri kenara bırakarak aynaya bakmak zorundayız. Yani birbirimize ayna tutmak zorundayız." Dedi.

ÖZ ELEŞTİRİ VE GELECEK HEDEFLERİ

3Ce98D3B E406 4Aa1 9963 0244D10C96D5

Dervişoğlu, kongre toplamak zorunda kaldıklarını belirterek, öz eleştiri yapmanın önemine değindi:

"İşin başında öz eleştiri yapmadan kongre toplamak zorunda kaldık demiştik. İşte şimdi burada büyük ailenin iyiler ve cesurlar ailesinin fertleri olarak, bu öz eleştirileri yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantıda önce kendimizi konuşacağız, neleri yanlış yaptığımızı bakacağız ve bir daha yapmamaya çalışacağız. Kimsenin yanlışı diğerinin yanlışından önemsiz, kimsenin doğrusu diğerinden önemli olmayacak. O nedenle her şeyi masaya koyup tartışacağız, geçmişe saplanmadan ama hesabını vererek, bugünü azaltmadan ama hakkını vererek, geleceği kutsamadan ama değerini bilerek konuşacağız. Önce biz konuşacağız, sonra milletle biz konuşacağız. Konuşan, konuşabilen Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Konuşabilen Türkiye, hür Türkiye’dir; hür Türkiye, demokratik bir Türkiye’dir. Demokratik bir Türkiye, güvenli bir Türkiye’dir. Türkiye’yi iyilikle buluşturmak için 7 yıl önce cesaretle çıkılan yolu bilerek gerekirse o yola yeni bir rota çizeceğiz. Muhakkak başarılı olacağız. İnsanımızı da onun başına çöreklenmiş asalaklardan kurtaracağız. Sabırla yürüyeceğiz, hızla yürüyeceğiz, gelecekle kavuşacağız. Ve benim hiç endişem yok, bu iyiler hepsini yapacaktır. Bu cesurlar hiç yılmayacak. Ve sonunda mutlaka ama mutlaka başaracağız." Dedi.

İYİ PARTİ'NİN MİSYONU VE HESAP VERECEĞİ MERCİ

B4B785Fb Be19 43A0 8F3A 1Cf3287C3108

Dervişoğlu, İyi Parti'nin kuruluş misyonunu hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Bilinsin ki İyi Parti, onu kuran milliyetçiliğin, onu kuran kalkınmacılığın, onu demokratlığın idrakinde ve neye karşı kurulduğunun bilincindedir. Bu sebeple vereceğim hesabım sadece büyük Türk milletinedir. Hesaplaşacağımız tek kişiler, onları 22 sene kan kusturan iktidar olduğunu hiçbir zaman unutturmayacağız. İşte biz bu hesabın yolunu aramak için buradayız. Türkiye’yi yeniden inşa edeceğimiz iddiasını gerçekleştirmek için buradayız. Bize ömür ve misyon çizmeye kalkanlar bilsinler ki bize sadece ömür ve misyonu Türk milleti biçebilir. İyi Parti olarak biz ekonomiyi bataklıktan, adaleti vesayetten kurtardığımızda, parlamenter sistemi yeniden inşa ettiğimizde ve şehirlerimizi, doğamızı, suyumuzu, toprağımızı yeniden abad ettiğimizde, kardeşliğimizi, cumhuriyetimizi, milli irademizi yeniden imar ettiğimizde milletimize karşı görevimizi tamamlamış oluruz. O gün gelene kadar yolları kat edeceğiz, Türk milletine layık olacağız. Kararlıyız, mutlaka ama mutlaka başaracağız." Dedi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ