Çok eski zamanlardan günümüze kadar kullanılmaya devam eden karınca yumurtası yağı, kişisel bakımda önemli bir yere sahiptir. Bu yağ, bitkisel bir yağ değildir; karıncaların bıraktıkları yumurtalardan elde edilen hayvansal kaynaklı bir yağdır. Yapılan araştırmalara göre, çok eski dönemlerde İranlı kadınlar bu yağ sayesinde tüylerden kurtulmayı başarmışlardır.

Karinca Yagi Yumurtasi Faydalari

Karınca Yumurtası Yağının Etkisi

Genellikle ağda sonrasında etkisini gösteren ve düzenli kullanım gerektiren karınca yumurtası yağı, kıl köklerini incelterek lazer etkisi oluşturur. Karıncaların çok küçük olan yumurtalarından alınan bu yağ, pek çok kişinin sorunu olan tüylenme problemini giderir.

3304780 92E6E0De1F237B2Fb11F4Bd19A316931

Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Kullanılır?

Yağı kullanmak istediğiniz bölgenin temiz olması gerekir. Tüylerden arındırma işlemini yaptıktan sonra bu yağı kullanmanız önerilir. Ağda sonrasında karınca yumurtası yağını elinize dökün ve ağdalı bölgeye 10 dakika masaj yaparak uygulayın. Her ağda sonrasında bu masajı tekrarlamalısınız. Kullandığınız yağ, açılan gözeneklere etki ederek tüylerin çıkmasını engelleyecektir.

Yüzde Karınca Yumurtası Yağı Kullanımı

DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak! DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak!

Karınca yumurtası yağını, eğer yüzünüzde bir kesik ya da yara yoksa doğrudan yüzünüze de kullanabilirsiniz. Yağı özellikle yüz ağdası sonrasında uygulamanız önerilir. Yüzünüze ağda yapmıyorsanız, bu yağı cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Yağ, cildinize parlaklık ve ışıltı kazandıracaktır.

Kaynak: FATMA SEDA CAN