İstanbul, bu hafta geniş bir yelpazede yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı birçok etkinlikle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Konserler, sergiler, tiyatro gösterileri ve performanslar şehri adeta bir sanat merkezine dönüştürecek.

Atatürk Kültür Merkezi'nde Etkinlikler

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 8-11 Temmuz tarihleri arasında "Tereddüt Çizgisi" film gösterimi sanatseverlerle buluşacak. 12 Temmuz'da ise "Acaibü'l Temaşa" tiyatro oyunu izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Maximum Uniq Hall'de Tiyatro ve Konserler

Maximum Uniq Hall'de bugün ve yarın, Şener Şen'in rol aldığı ve Vasıf Öngören'in yönetmenliğini üstlendiği "Zengin Mutfağı" oyunu sahnelenecek. Ayrıca, 10 Temmuz'da "Berkay", 11 Temmuz'da "Hania Rani", 12 Temmuz'da ise "Goran Bregovic Wedding and Funeral Band" konserleri dinleyiciyle buluşacak.

Zorlu PSM'de Sinema Günleri

Zorlu PSM'de gerçekleşen "Pluxee Sinema Günleri" kapsamında bugün "Nil'de Ölüm" ve 12 Temmuz'da "Wiplash" filmleri sanatseverlere sunulacak. Bu özel gösterimler, sinema tutkunlarını Zorlu PSM'ye çekiyor.

Engelleri aşıp ikinci şiir kitabını yazdı Engelleri aşıp ikinci şiir kitabını yazdı

ADT Sahne'de Tiyatro Şöleni

ADT Sahne'de bugün, yarın, 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde "İşte Juliet", "Frida Kahlo", "Bir Delinin Hatıra Defteri" ve "Bir İdam Mahkumunun Son Günü" oyunları tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Bu oyunlar, farklı temaları ve etkileyici performanslarıyla dikkat çekiyor.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde Konserler

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde yarın Gökhan Türkmen, 10 Temmuz'da Manga, 11 Temmuz'da ise İbrahim Tatlıses sahne alacak. Bu konserler, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu'nda Konserler

ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu'nda bugün Kenan Doğulu, yarın Sertab Erener ve Emre Kula konser verecek. Bu etkinlikler, yaz akşamlarına müzik dolu bir atmosfer katacak.

Sergilerle Sanatın İzinde

  • Zafer Müjdesi Sergisi: Azerbaycan Cumhuriyetinin 105. yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla hazırlanan sergi, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 5 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.
  • Küçük İşler/Büyük İşler Sergisi: Sanatçı Hülya Yazıcı'nın küratörlüğünde Bağımsız Sanat Vakfı'nda açılan karma sergi, 10 Temmuz'a kadar ziyarete açık olacak.
  • Osmanlı Döneminde Makedonya Sergisi: Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Devlet Arşivleri iş birliğinde Kağıthane'deki Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda açılan sergi, sanatseverleri bekliyor.
  • İlham Atölyesi Sergisi: Ahbap Derneği'nin "İlham Atölyesi" projesi kapsamında Adıyaman Gölbaşı Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı eserler, Müze Gazhane'de sergileniyor.
  • Türk-İslam Okçuluğu Yazma Eser Sergisi: Okçular Vakfı ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu iş birliğiyle düzenlenen sergi, Rami Kütüphanesi'nde görülebilecek.

İstanbul, bu hafta da sanatseverler için dopdolu bir etkinlik takvimi sunuyor. Konserlerden tiyatroya, film gösterimlerinden sergilere kadar birçok etkinlik, şehri adeta bir kültür merkezi haline getiriyor.

Kaynak: FATMA SEDA CAN