17 ilçede toplam 853 okul, yeni döneme hazırlandı. Vali Yiğitbaşı, yaz boyunca yapılan hazırlıkları yakından takip ettiğini belirterek, “Bu yıl 19 yeni okul binamız öğrencilerimizin hizmetine açılacak. Fiziksel şartlar öğrencilerimizin başarısı için çok önemli. Yeni müfredatımızla birlikte eğitimde daha iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum” dedi. Ayrıca 204 yeni derslik ve 400 öğrenci kapasiteli pansiyonların da hizmete girdiğini ifade eden Yiğitbaşı, “Fen Lisesi binamız da önümüzdeki dönemde hazır olacak” diye ekledi.

ÜCRETSİZ DENEME SINAVLARI SÜRECEK

Afyon’un gururu ulusal basında! Afyon’un gururu ulusal basında!

Bu yıl 10 bin 500 öğretmenin ders başı yaptığını belirten Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valiliği’nin desteğiyle ücretsiz deneme sınavlarının devam edeceğini açıkladı. Hem LGS hem de YKS hazırlık süreçlerinde bu sınavların kullanılacağını ifade eden Yiğitbaşı, “Son iki yılda Türkiye ortalamasının üzerinde başarı elde ettik. Bu başarıda emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca bu yıl yeni binasında eğitim-öğretime başlayan Spor Lisesi’nin, güreş alanında tematik bir lise olarak farklı illerden öğrenci kabul edeceğini duyurdu. Meslek liselerinin önemine de değinen Vali, bu okulların pandemi ve deprem dönemlerinde ne kadar değerli olduğunu vurguladı.

Vali Yiğitbaşı, İskenderun’da Afyonkarahisarlı hayırseverlerin desteğiyle yapılan Kadınana İlkokulu’nun çarşamba günü açılacağını müjdeledi. 300’e yakın öğrencinin eğitim göreceği bu okulun yapımına katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti. Tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona ererken, Vali Yiğitbaşı, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarılı bir yıl diledi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK