Şuhut Belediyesi Konferans Salonu’ndaki etkinliğe akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kevser Pamuk yaptı. Öğr. Gör. Pamuk konuşmasında, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde cumhuriyetin ruhunu kavramaya dönük anlamlı bir etkinlik için bir araya geldiklerini söyledi.

29 Ekim 1923’ün ulusun bağımsızlığını ve özgürlüğünü sembolize eden bir milat olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Pamuk, tam 100 yıl sonra Cumhuriyet’in kuruluşunun yüzüncü yılını coşkuyla idrak ettiğimizi kaydetti. Filistin’de yaşanan zulme değinen ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Öğr. Gör. Pamuk, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

MÜZİK DİNLETİSİ BEĞENİLDİ

Öğr. Gör. Demircioğlu, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayarak konuşmasına başladı. Cumhuriyet ilan edilmeden önceki siyasi atmosferi anlatarak aşama aşama yaşanan gelişmelerden bahseden Öğr. Gör. Demircioğlu, 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da açılması sonrasında yeni bir devlet şeklinin ortaya çıktığını söyledi.

Kütahya’da Afyon Işıklar Rüzgarı Esti Kütahya’da Afyon Işıklar Rüzgarı Esti

Kendi anayasası, milli marşı ve orduları olan bu yeni devletin Anadolu halkıyla birlikte hareket ederek doğuda, güneyde ve batıda düşmanla mücadeleyi kazanması sonucunda Lozan Barış Anlaşması’nın imzalandığını söyleyen Öğr. Gör. Demircioğlu, bu süreçten sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik yıllarından beri kafasında kurduğu Cumhuriyet fikrine ulaştığını ifade etti. Müzik Öğretmeni Anıl Mert Gebeş ile Şuhut Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Hesna Naz Başyılmaz ve Şuhut SHMYO Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı 2. Sınıf öğrencisi Şükrü İlkan Omas tarafından icra edilen müzik dinletisi ile devam eden program, Öğr. Gör. Demircioğlu’na Teşekkür Belgesi takdimi ile son buldu. N\S

Editör: Nurbanu Soy