İstanbul’da 2300 İtfaiye Eri Alımı için İmamoğlu’ndan Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir programda yeni yılda 2300 itfaiye eri alımının planlandığını ancak gerekli imzanın atılmadığını belirtti. İmamoğlu, bu konuda şeffaf ve liyakatli bir alım süreci izleyeceklerini vurguladı.

Başkan İmamoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 4 yıl önce gelecek ihtiyacı tespit ettik ve hala 2300 yeni itfaiye eri alımı için iznimizin verilmemiş olmasını hayretle izliyoruz.” diyerek durumu eleştirdi. İtfaiye teşkilatının sürekli yenilenmesi gerektiğini ve emeklilikler nedeniyle boşalan kadroların doldurulmasının önemine değindi.

İmamoğlu, İstanbul’un deprem riskine karşı hazırlıklı olması gerektiğini ve bu süreçte itfaiye teşkilatının kritik bir rol üstlendiğini belirtti. Ayrıca, personel alımlarının şeffaf ve liyakat esaslarına dayalı olarak yapılacağını vurgulayarak, itfaiye teşkilatının bu konuda hassasiyetlerinin farkında olduklarını ifade etti.

İstanbul’un acil durum yönetim kapasitesini artırmak için bu tür alımların hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu, izin sürecinin bir an önce tamamlanması ve alımların başlatılması gerektiğini dile getirdi.

İmalat sanayisinde "nitelikli eleman" bulmak zorlaşıyor! İmalat sanayisinde "nitelikli eleman" bulmak zorlaşıyor!

İtfaiye eri alımı için başvuru şartları belirlendi. İşte detaylar:

  • Başvuru yapacak adayların aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olması gerekiyor.
  • Erkek adaylar en az 1.67 metre boyunda olmalı.
  • Kadın adaylar ise en az 1.60 metre boyunda olmalı.
  • Boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg’dan fazla fark olmamalı.

Bu şartlar doğrultusunda, başvuru yapacak adayların boy ve kilo ölçülerini dikkate alarak hazırlıklarını yapmaları önem taşımaktadır.

Kaynak: FATMA SEDA CAN