İsrail, bu beklenmedik saldırı sonrası alarma geçti. İsrail polisi, Netanyahu'nun evine çıkan tüm yolları kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Hizbullah'a ait olduğu belirtilen kamikaze dronenun evin bahçesine düştüğü ifade edilirken, hükümet yetkilileri saldırıyla ilgili detaylı bir açıklama yapmaktan kaçındı.

HÜKÜMET SALDIRIYI DOĞRULADI

Bazı bakanlıklara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de! Bazı bakanlıklara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de!

İsrail hükümeti, Netanyahu'nun evinin hedef alındığını resmi olarak doğruladı. Ancak Başbakan Netanyahu'nun yaralandığına dair iddialar hükümet tarafından reddedildi. Olay esnasında helikopterlerin de hava sahasında bulunduğu, ancak sirenlerin çalmaması dikkat çekti. Güvenlik güçleri, olası bir patlayıcı tehlikesine karşı evin çevresinde geniş çaplı arama-tarama çalışmaları başlattı.

Ekran Goruntusu 2024 10 19 111219 X1Tl

LÜBNAN'DAN İSRAİL HAVA SAHASINA İHA'LAR GİRDİ

Saldırının ardından Lübnan'dan İsrail hava sahasına üç insansız hava aracı (İHA) girdiği bildirildi. İHA'lardan ikisi İsrail hava savunma sistemleri tarafından imha edilirken, biri Netanyahu'nun evine ulaştı ve bahçeye düştü. İsrail ordusu, bölgedeki güvenliği artırarak olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Saldırı sonrası Hizbullah'tan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İsrail, Hizbullah'ın bu saldırıyı üstlenip üstlenmeyeceğini beklerken, uluslararası camia da gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ