Messi, Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı ile şampiyonluğa ulaşması ve kariyerinde 8. kez bu ödülü almasıyla dikkatleri üzerine çekti. Oylamada ikinci sırayı Norveçli futbolcu Erling Haaland, üçüncü sırayı ise Fransız futbolcu Kylian Mbappe aldı.

Katy Perry'den iddialı tanıtım! Katy Perry'den iddialı tanıtım!

İspanya Milli Takımı ve Barcelona'nın yıldızı Aitana Bonmati ise En İyi Kadın Futbolcu ödülüne layık görüldü.

ERLİNG HAALAND, TAKIMININ ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLDU

Yılın Forveti Gerd Müller ödülü ise Manchester City'de gösterdiği performansla Erling Haaland'ın oldu. Norveçli futbolcu, Borussia Dortmund'dan transfer olduğu Manchester City ile Premier Lig, Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir performans sergiledi. 23 yaşındaki Haaland, 53 maçta 52 gol atarak takımının önemli bir parçası oldu.

ERKEKLERDE MANCHESTER CİTY, KADINLARDA İSE BARCELONA!

Yılın Kulübü ödülü erkeklerde Manchester City'ye, kadınlarda ise Barcelona'ya gitti. Manchester City erkeklerde başarılı bir sezon geçirerek önemli başarılar elde etti. Barcelona ise İspanya Ligi ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde zirveye çıkarak rakiplerine üstünlük sağladı.

Real Madrid'in genç oyuncusu Jude Bellingham ise Sezonun En İyi 21 Yaş Altı Oyuncusu Kopa Kupası'nı aldı. Ayrıca, Aston Villa'nın kalecisi Emiliano Martinez Lev Yaşin Ödülü'ne layık görüldü.

France Football dergisi ve FIFA arasındaki ortaklık 2016 yılında sona erdi. Bu yıldan itibaren ödüller ayrı ayrı verilmeye başlandı. Ancak Altın Top ödülü hala futbol dünyasının en önemli ve saygın ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. \\T.Ö               

Editör: Tuğba Özkan