Kaymakam Önder Çengel, eşi Ayşe Asan Çengel Hanımefendi, Belediye Başkanı Adnan Öztaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Köroğlu, Orman Müdürü Bilal Özdemir ve çok sayıda kurum amiri törene katıldı. Hatıra Ormanı'nda düzenlenen etkinlik, çevreye duyarlılığı artırmayı ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefleyen bir adım olarak değerlendirildi.
Fidan Dikimi ile Yeşil Geleceğe Katkı
Tören sırasında protokol üyeleri ve katılımcılar, ağaç dikimi yaparak hatıra ormanına katkıda bulundu. Özellikle çocuklara çevre bilincini aşılamanın önemine vurgu yapılırken, bu tür etkinliklerin toplumda farkındalık yaratacağı ifade edildi.
Kaymakam Önder Çengel yaptığı konuşmada, “Bugün burada doğaya katkıda bulunmak ve gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakmak için bir aradayız. Bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ağaç dikmek sadece bir çevre görevi değil, aynı zamanda bir toplumsal sorumluluktur,” dedi.
Tören, protokol üyelerinin ve vatandaşların katılımıyla ağaç dikimlerinin tamamlanmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. Proje kapsamında dikilen fidanların düzenli olarak bakımı yapılacak ve ormanın gelişimi takip edilecek.