Lise, önlisans ve lisans mezunlarına yönelik başvuru koşulları ve branş detayları şu şekildedir…

personel alımı

LİSE MEZUNLARI İÇİN MEMUR ALIMI BRANŞ VE ŞARTLARI

Teknisyen Alımı İçin Aranan Nitelikler:

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Mezunları (2023 Nitelik Kodu): Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Dalları, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı – Endüstriyel Elektronik veya Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı – Endüstriyel Kontrol bölümlerinden mezun olmak.

İnşaat Teknolojisi Alanı Mezunları (2051 Nitelik Kodu): Ortaöğretim kurumlarının İnşaat Teknolojisi Alanı ve Dalları veya Ahşap Teknolojisi Alanı – Ahşap Yapı (Doğramacılık) bölümlerinden mezun olmak.

Ahşap Teknolojisi ve Mobilya Tasarımı Mezunları (2071 Nitelik Kodu): Ortaöğretim kurumlarının Ahşap Teknolojisi Alanı ve Dalları veya Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümlerinden mezun olmak.

2111 nitelik kodu ile bu alandan mezun olan adaylar başvurabilir.

işe alım

ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN NİTELİKLER VE BRANŞLAR

Hizmetli Alımları: Herhangi bir önlisans programından mezun olan adaylar, 3001 nitelik kodu ile başvurabilir. Bu pozisyon için 18 kişi alınacaktır.

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımları: 3389 nitelik kodu ile Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik, Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması veya Güvenlik ve Koruma önlisans programlarından mezun olan adaylar başvurabilir. Bu pozisyon için 4 kişi alınacaktır.

Şoför Alımları: Herhangi bir önlisans programından mezun olan adaylar, 3001 nitelik kodu ile başvurabilir. Bu pozisyon için 5 kişi alınacaktır.

LİSANS MEZUNLARI İÇİN NİTELİKLER VE BRANŞLAR

Mimar Alımları: 4757 nitelik kodu ile Şehir ve Bölge Planlama lisans programından mezun olan adaylar başvurabilir. Bu pozisyon için 1 kişi alınacaktır.

BAŞVURULAR NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

KPSS 2024/1 memur alımı başvuruları 18 Temmuz 2024’e kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM’nin AİS internet sitesi üzerinden online olarak yapabilecekler.

Başvuru sürecini kaçırmamak için gerekli evrakları ve bilgileri önceden hazırlamakta fayda var. Adayların başvuru yapmadan önce ilan detaylarını dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Kaynak: FATMA SEDA CAN