Törene, Evciler Belediye Başkanı Berrin Uğurlu, İlçe Kaymakamı Enes Halis, şehit ve gazi yakınları, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

Evci2

Gazilere Minnet ve Saygı

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Evciler Belediye Başkanı Berrin Uğurlu ve İlçe Kaymakamı Enes Halis, Gaziler Günü’nün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. Uğurlu, konuşmasında “Gazilerimiz, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için canlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlardır. Bugün onların fedakârlığını anmak ve minnettarlığımızı ifade etmek için buradayız,” dedi.

Evci3

Kaymakam Enes Halis ise konuşmasında gazilere olan borcun hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirterek, “Sizler bu toprakların gerçek kahramanlarısınız. Bizler de her daim yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

Şehit ve Gazi Yakınları Törende Duygusal Anlar Yaşadı

Törene katılan şehit ve gazi yakınları da oldukça duygusal anlar yaşadı. Gaziler Günü vesilesiyle bir araya gelen katılımcılar, şehitler ve gaziler için saygı duruşunda bulunarak, vatan savunması için canlarını ortaya koyan kahramanlara bir kez daha şükranlarını sundu.

Evciler’de sporun birleştirici gücü Evciler’de sporun birleştirici gücü

Evci5

Evciler Belediyesi, bu tür etkinliklerle gazilerin hatırasını yaşatmaya ve genç nesillere vatan sevgisini aşılamaya devam edecek.

Kaynak: İHA