Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıkları tespit edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonun Detayları

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda, şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda 33 dijital materyal, ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 10 fişek, kurusıkı tabanca, 21 av tüfeği kartuşu, 90 uyuşturucu-uyarıcı hap, suçtan elde edildiği değerlendirilen 10 bin 140 lira, 830 dolar, 100 avro ve bir miktar ziynet eşyası ele geçirildi.

Liseli genç, şakalaştığı arkadaşını silahla öldürdü! Liseli genç, şakalaştığı arkadaşını silahla öldürdü!

Operasyonda Ö.Y., B.Y., O.B., S.K., A.Y., G.T., T.B. ve İ.K. gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Ö.Y., B.Y., O.B., S.K. ve G.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İ.K., A.Y. ve T.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mağdur Kadınların Durumu

Operasyon kapsamında fuhuşa zorlanan 10 mağdur kadın, ekipler tarafından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu kadınların, zorla çalıştırılmaktan kurtarılmaları ve gerekli desteklerin sağlanması amacıyla ilgili kurumlara yönlendirildikleri belirtildi.

Yetkililer, benzer suçlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: AA