2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) "erken final" olarak nitelendirilen İspanya-Almanya maçı yapılacak.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan dorukta. Turnuvanın favorilerinden gösterilen İspanya ile ev sahibi Almanya, çeyrek final müsabakasında kozlarını paylaşacak. Stuttgart Arena'da oynanacak ve TSİ 19.00'da başlayacak olan bu kritik mücadele, futbolseverler tarafından "erken final" olarak nitelendiriliyor.

Maçın hakemliğini İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Anthony Taylor yapacak. Taylor'un yardımcıları Gary Beswick ve Adam Nunn olacak. Dördüncü hakem görevini ise Slovakya'dan Ivan Kruzliak üstlenecek.

İSPANYA'NIN YÜKSELEN PERFORMANSI

İspanya, çeyrek finale kadar olan tüm maçlarını kazanarak dikkatleri üzerine çekti. B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk gibi güçlü rakiplere karşı gol yemeden 3 galibiyet alarak lider olarak çıkan İspanyollar, son 16 turunda Gürcistan'ı eleyerek çeyrek finale yükseldi.

ALMANYA'NIN ZORLU YOLCULUĞU

A Grubu'nda İsviçre, Macaristan ve İskoçya ile karşılaşan ev sahibi Almanya, 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak son 16 turuna yükseldi. Bu turda Danimarka'yı mağlup eden Almanlar, çeyrek finalde İspanya'nın rakibi oldu.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ REKABET

Tarih boyunca 26 kez karşı karşıya gelen iki ekipten Almanya 9, İspanya ise 8 galibiyet aldı, 9 maç ise beraberlikle sonuçlandı. İspanya'nın 32 golüne karşılık Almanya 31 gol kaydetti. Son 20 yılda yapılan 8 maçta İspanya'nın 3 galibiyeti ve 2 beraberliği bulunuyor. Özellikle 2020'deki UEFA Uluslar Ligi'nde İspanya'nın Almanya'yı 6-0 yenmesi dikkat çekici bir sonuç olarak hafızalarda yer aldı.

SAHA İÇİNDEKİ TEHLİKELİ DURUMLAR

İspanya'da Dani Carvajal, Robin le Normand, Alvaro Morata ve Dani Vivian; Almanya'da ise Robert Andrich, Maximilian Mittelstadt ve Antonio Rüdiger, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda yarı finalde forma giyemeyecekler.

Beklenen İlk 11'ler

İspanya:

Unai Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Pedri, Rodri, Fabian Ruiz, Yamal, Morata, Williams.

Ferdi Kadıoğlu, İngiltere’de ilk golünü attı! Ferdi Kadıoğlu, İngiltere’de ilk golünü attı!

Almanya:

Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum, Andrich, Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan, Wirtz, Havertz.

Kaynak: AHMET SARLIK