Milletvekili Arslan, esnafların ekonomik kalkınmanın anahtarı olduğunu belirterek, hükümetin sunduğu kredi ve teşvik imkanları hakkında bilgi verdi. Esnafların karşılaştığı zorluklar, finansman ve kredi imkanlarının genişletilmesi gibi konuların ele alındığı toplantıda Arslan, esnafın yerel ekonominin bel kemiği olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

"Esnafa Sahip Çıkmak, Topluma Hizmettir"

Milletvekili Arslan, Ahilik Haftası'na dikkat çekerek, "Esnafımız halkın önderidir. Hizmet kalitesinin artması şehir hayatını doğrudan etkiler. Esnafımıza sahip çıkmak, topluma hizmet etmek demektir" diyerek esnafın önemini vurguladı. Hükümetin esnafa yönelik adımlarının devam edeceğini belirten Arslan, Ahilik geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasının da önemli olduğunun altını çizdi.

Afyon’da çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi! Afyon’da çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi!

Çıraklık Sorunu ve Esnafın Geleceği Kooperatif Başkanı Mahmut Emin Birliktir ise, esnaf ve sanatkarların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, çıraklık kültürünün azaldığını belirtti. Birliktir, “Günümüzde aileler çocuklarını çıraklığa vermekten çekiniyor. Esnaf ve sanatkar yetiştirme kültürümüz kayboluyor,” dedi. Çıraklık ve meslek eğitiminin önemine değinen Birliktir, esnafın desteklenmesi ve çıraklığın teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti

Kaynak: CEMİLE KAYTAN