Attila, bu mesajın kendisini 30 yıl öncesine götürdüğünü belirterek, AFJET’in kuruluş sürecine dair bilgiler paylaştı. Attila, 1994 yılında Afyonkarahisar’da doğal gazın olmadığını ve kış aylarında halkın odun ve kömürle ısındığını hatırlatarak, Afyon’un zengin jeotermal su kaynaklarını halkın hizmetine sunmak amacıyla harekete geçtiklerini söyledi.

14 Şubat 1994 tarihinde 8 ortaklı olarak kurulan Afyonkarahisar Jeotermal Elektrik Üretim Tesisleri (AFJET A.Ş) ile bölgenin ısınma sorununun çözülmesi için önemli bir adım attıklarını belirten Attila, bu süreçte Afyon İl Özel İdaresi ve Afyon Belediyesi’nin de büyük hissedarlar olduğunu vurguladı. AFJET’in kuruluşu ve faaliyete geçmesi için dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in de katkılarıyla toplam 150 milyar TL’lik ödenek sağlandığını ifade etti.

MHP Emirdağ’da değişim MHP Emirdağ’da değişim

Ayrıca, aynı dönemde Sandıklı Belediyesi tarafından kurulan SANJET (Sandıklı Jeotermal Isıtma Turizm Ticaret Seracılık A.Ş.) için de 35 milyar TL’lik ödenekle hizmetin başladığını belirten Attila, bugün AFJET ve SANJET’in Afyonkarahisar halkına sağladığı hizmetlerden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İsmet Attila, açıklamasını AFJET Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AFJET Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burcu Köksal, Genel Müdür İsmail Kara ve tüm çalışanlarına teşekkür ederek sonlandırdı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN