Serbest bırakılacak Filistinli esirlerin transferi için yerel saatle 13:30'da işgal altındaki Batı Şeria'daki Ofer Hapishanesine götürüleceği planlanıyor.

İsrail topraklarına ulaştıktan sonra İsrailli esirlerin serbest bırakılmasıyla paralel olarak, Filistinli esirler de Ofer Hapishanesinden Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim edilme süreci işletilecek.

Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının ardından, Kızılhaç yetkilileri tarafından hapishaneden alınıp ailelerine teslim edilmesi öngörülüyor. Esir takasının gerçekleşmesi için Katar ve Mısır'ın arabuluculuk rolü üstlendiği biliniyor.

Hakan Şeref Olgun: “Biz Daha Yeni Başlıyoruz” Hakan Şeref Olgun: “Biz Daha Yeni Başlıyoruz”

Bu anlaşma, dün gerçekleştirilen ilk aşama ile başlatılmış ve Hamas 13 İsrailli esiri, İsrail de 39 Filistinli esiri serbest bırakmıştı.

Geçen gün başlayan ve dört gün sürecek olan ateşkes süresince, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara insani bir mola verilmişken, toplamda 150 Filistinli ve 50 İsrailli esirin birbirine karşılık serbest bırakılması planlanmaktadır. Bu gelişme, bölgede yaşanan çatışmaların arasında nadir görülen bir iş birliği ve diplomatik başarı olarak değerlendiriliyor. AA

Editör: Cemile Kaytan