Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlerin ev tipi modelle yürütüldüğünü belirterek, Türkiye genelinde bin 185 çocuk evi, 116 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde hizmet verdiklerini söyledi. Afyonkarahisar’da ise 13 çocuk evi ve 1 çocuk evleri sitesinde 101 çocuğun koruma ve bakım altında olduğunu ifade etti. Yeni yapılacak çocuk evleri sitesinin de 100 çocuğa daha sevgi dolu bir ortam sağlayacağını belirten Göktaş, çocukların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının karşılanacağı güvenli alanlar sunacaklarını aktardı.

KORUYUCU AİLE HİZMETLERİ VE GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ

Bakan Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek Programı kapsamında 168 bin 959 çocuğun ailelerinin yanında desteklendiğini, ayrıca Gönül Elçileri Projesi ile 8.604 koruyucu ailenin 10.270 çocuğa bakım sağladığını açıkladı. Gönül Elçileri Projesi’nin uluslararası platformlarda örnek gösterildiğini belirten Göktaş, UNICEF ile işbirliği kapsamında koruyucu aile modelinin dünya genelinde yaygınlaştırılması için adımlar atıldığını söyledi.

HAYIRSEVERLERDEN BÜYÜK KATKI

Tarımda Yenilikçi Çözümler Tarımda Yenilikçi Çözümler

Tören sırasında, Başak ve Özcan Halaç ailesine teşekkür eden Bakan Göktaş, Halaç ailesinin bağışlarıyla Emirdağ’a kazandırılan yeni çocuk evleri sitesinin önemine vurgu yaptı. Ailenin daha önce bölgeye bir huzurevi kazandırdığını da hatırlatan Göktaş, İstanbul’da inşa edilecek yeni çocuk kabul merkezi için imzalanan protokolden de bahsetti. Tören, çocuk evleri sitesinin temeline ilk harcın konulmasıyla sona erdi.   

Kaynak: İHA