DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak! DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak!

Küresel ekonomi ile Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında tartışmaların yapıldığı toplantıda, bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasaları gibi önemli alanlardaki son gelişmeler gözden geçirildi. Ayrıca sektörler seviyesinde yapılabilecek ilave düzenlemelerin üzerinde duruldu.

Toplantı notlarında, Türkiye ekonomisinin yeniden dengelenme sürecine girdiği ve bunun cari açıkta azalmaya ve piyasa beklentilerinde iyileşmeye yansıdığına dikkat çekildi. Bu durumun, finansal riskleri azalttığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, "Uluslararası rezervlerdeki artışın ve risk primindeki düşüşün finansal istikrarı güçlendirdiği vurgulanmıştır. Mevduat ve kredi piyasalarının durumuna bakıldığında ise, gelecek dönem için politikaların netleştirilmesi gerektiği konusunda anlaşmaya varılmıştır. Finansal istikrarın sürdürülebilirliği için komite, bütüncül yaklaşımla çalışmalarına devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Duygu Özger