28 ülkeden 114 yarışçının katıldığı MXGP Türkiye’de, Türkiye’yi 14 sporcu temsil edecek. Yarış, 180 ülkede milyonlarca kişinin ekranlarına konuk olacak ve Afyonkarahisar ile Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak.

Refüje giren otomobilde 2 kişi yaralandı! Refüje giren otomobilde 2 kişi yaralandı!

Açılışta konuşan, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın selamlarını ileterek “Bu yıl 7. Düzenlenen dünya motorkros şampiyonasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Afyonkarahisar Dunya Motokros Sampiyonasi 2063420

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, "İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, bize enerji veriyorsunuz. Cumhuriyet emanet gençler sizsiniz. Bu program Afyon’umuzun tanıtımı, ekonomisi ve kültürü ile ilgili çok ciddi kazanımlar sağladı. Dünyada bir ilk yaşandı, bu şampiyona 'En İyi Pist' ödülünü aldı. Bu organizasyonu başlatan o dönemki valimiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Afyon bizim, Türkiye bizim. Burada öncelikle Cumhurbaşkanımıza, valimize, belediye başkanımıza, motosiklet federasyonu başkanımıza ve emeği geçen herkese başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene!"

ÖNEMLİ YERE SAHİP

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, "Bu yıl 7.’si düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası'nda büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Türk sporuna ve Türk gençliğine örnek teşkil ediyor. İlimizin tanıtımı anlamında önemli bir yere sahip. TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar’ı rahmetle anıyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Db562B81 6512 4Fd0 8A62 9E4Eecbe7438

RAHMETLE ANIYORUZ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, "Afyonlular, motospor sevdalıları, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bundan önceki yıllarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Federasyon başkanımızı rahmetle anıyorum. İlimizin tanıtımında önemli bir yere sahip olan bu şampiyonanın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET SİZLERE EMANET

Açılış etkinliğinde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ise gençlere hitap ederek, "Her şey sizinle güzel gençler! Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti sizlere emanet etti, sizlere güveniyoruz. Afyon'un uluslararası marka olmasına inancımız tam. Afyon sadece 5 gün değil, her gün yaşanacak bir şehirdir. Kültürün ve sanatın buluştuğu şehir olacaktır. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum, bu heyecana ortak olan herkese teşekkür ediyorum."  

Dunya Motokros Sampiyonasi Aa 2102811

D0356818 De1E 4567 A3F2 2Df2B74Eb81D

Açılış etkinliğine, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan, afer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Gümüşhan, İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Uğur Ülgen, diğer protokol üyeleri ve vat adaşlar katıldı. 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN