Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarına yönelik önemli bir uyarıda bulunarak, Kabe tavafları sırasında sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan ve fotoğraf çektiren kişilere dikkat çekti. Başkanlık, "Ravza'yı ve Kabe'yi canlı yayın platformuna dönüştürmek, haccın ruhuna zarar verir" açıklamasında bulundu.

Thumbs B C A66Ff87Fcc97C031371De96334Fb0B99

Hacı Adaylarının İbadet Günleri

Mekke'de hacı adayları, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yoğun bir ibadet programı içerisinde bulunuyor. Umre yaparak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, tavaf yaparak ve kutsal yerleri ziyaret ederek zamanlarını değerlendiriyorlar. Ancak bazı adaylar, yakınlarıyla görüntülü konuşmalar yaparak veya sosyal medya hesaplarından canlı yayın açarak tavaf yapmalarıyla dikkat çekiyor.

A A 34847376

Emir Kır, Brüksel St.Josse seçimlerinde büyük yarışta! Emir Kır, Brüksel St.Josse seçimlerinde büyük yarışta!

"Haccın Ruhuna Zarar Verir"

Medine İrşad Fetva Koordinatörü Mustafa Bilgiç açıklamasında, haccın önemli bir ibadet olduğunu ve baştan sona manevi bir yolculuk niteliği taşıdığını belirtti. Bilgiç, "Hac sırasında cep telefonlarını kullanarak ölçüyü kaçıran kardeşlerimiz var. Kabe tavafı yaparken tıpkı namazdaymış gibi ibadet halindeyiz. İbadet halindeyken sevdiklerimizi kendi ibadetimize şahit kılmak yerine, imanımıza şahit kılmalıyız" dedi.

"Canlı Yayın Yapmak Doğru Değil"

Bilgiç, hacı adaylarının tavaf sırasında görüntülü konuşmaması, sosyal medyadan canlı yayın yapmaması gerektiğini vurguladı. "Bu doğru değil" diyen Bilgiç, ibadet sırasında dua okumanın daha doğru olduğunu belirtti.

Bilgiç, hac sırasında yapılan yanlışların, haccın manevi anlamına zarar verdiğini belirterek, "Haccın ruhunu zedeleyecek işlerden kaçınmak gerekiyor. Ravza'yı ve Kabe'yi fotoğraf çekme veya canlı yayın yapma platformuna dönüştürmek, haccın ruhuna zarar verir. Hac ibadetinin sadece hareketlerden ibaret olduğunu zannedip arkasındaki anlamı anlamadığınızda, asıl olan olup-gelmektir" diye konuştu.

Kaynak: AA