1 Ekim 1995 Dinar depremi anma programı düzenlendi 1 Ekim 1995 Dinar depremi anma programı düzenlendi

Dinar Kaymakamı Kemal Duru, her yıl 11 Kasım olarak belirlenen "Milli Ağaçlandırma Günü" vesilesiyle bir çağrı yaparak, tüm vatandaşları ağaç dikmeye ve çevreyi korumaya davet etti. Cumartesi günü saat 11:11'de Pınarlı-Çamlı Köyü asfaltı mevkiinde Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerine davet etti.

Kaymakam Duru'nun mesajında, 7 Kasım 2019 tarih ve 3094 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2019/24 nolu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi hatırlatıldı. Genelge ile “ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesiller için toplumumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak” amacının altı çizildi. Bu amaç doğrultusunda her yıl 11 Kasımın "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanacağını belirtti.

Bu tür günlerin önemini vurgulayan Duru, "Cumhuriyetimizin 2. asrında daha sağlıklı, daha yeşil bir Türkiye için ilçemizde 'Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes 100.Yıl Cumhuriyet Ormanları Kuruyoruz' sloganıyla 11.11.2023 Cumartesi Günü saat 11:11'de etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

13 Kasım 2023 Pazartesi günü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Hizmet Binası'nın olduğu yerden fidan dağıtımı yapılacağını belirten Duru, tüm vatandaşları evleri, bağları, bahçeleri veya ağaç dikebilecekleri alanları fidanlarla buluşturmaya davet etti. "Fidan dağıtım etkinliğimizde tüm halkımızı aramızda görmekten memnuniyet duyarız" diyerek çağrısını sonlandıran Duru, herkesin doğayı korumak için elinden geleni yapmasını istedi.

Editör: Tuğba Özkan