Dervişoğlu, partisindeki iç dinamiklere değinerek, "Herkesin kendisini eleştirdiği bir ortamda, önemli olan rahat bir şekilde bunların telaffuz edilmesini sağlamak." ifadelerini kullandı. Ayrıca, geleneklerine uygun olarak, istifalar konusunda kimseye "etme, eyleme" demediğini belirtti.

MEDYA VE KAMUOYU ALGISI

Parti içinde sürekli tartışmalar olduğu algısının dışarıda yaygın olduğuna dikkat çeken Dervişoğlu, "İYİ Partide sular durulmuyor gibi bir algı var. Ancak biz bu istifaların partinin geleceğine dair bir endişeye mahal olmadığını tespit ettik." dedi.

Dervişoğlu, medyanın İYİ Parti'ye yönelik eleştirilerini değerlendirerek, "Bir türlü bir kısım medyaya kendimizi beğendiremedik" şeklinde konuştu.

İSTİFALARIN SİYASİ DOĞASI

İstifaların siyasetin doğasında olduğunu belirten Dervişoğlu, "Bunlar siyasette olur. Yenileri de olabilir, sorumluluğunun icaplarını yerine getirmeyen ya da sorumluluğunu taşımayan bir kısım insanın istifasını şahsen ben de talep edebilirim" ifadelerini kullandı.

Kampa katılmayan milletvekilleri hakkında da konuşan Dervişoğlu, İstanbul Milletvekili Burak Akburak'ın kampa katılmama konusunda herhangi bir mazeret beyan etmediğini ve grup toplantılarına da katılmadığını belirtti.

KORAY AYDIN'IN İSTİFASI

Koray Aydın'ın istifasına ilişkin Dervişoğlu, "Koray Bey'in istifasını diğer istifalardan ayırırım. Onun istifasına 'üzülmedim' dersem yalan olur" dedi. Dervişoğlu, istifa eden genç milletvekilleri hakkında da eleştirilerde bulunarak, "Bu arkadaşlar milletvekili olmak için hiçbir çaba sarf etmeden önemli görevlere gelmişler" şeklinde konuştu.

MERAL AKŞENER VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Dervişoğlu, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin olarak, "Beni ilgilendiren oradaki fotoğraf karesidir. Ne konuşulduğunu zerre-i miskal düşünmüyorum, merak da etmiyorum" ifadelerini kullandı.

PARTİ STRATEJİSİ VE GELECEK PLANLARI

Konser alanında kavga çıktı: Bir polis memuru yaralandı! Konser alanında kavga çıktı: Bir polis memuru yaralandı!

Partisinin travmatik dönemlerden geçtiğini belirten Dervişoğlu, "Bundan sonra bir travma beklemiyorum. Bütün siyasi partilerle olması gereken diyalogları sürdürüyoruz" dedi. Ayrıca, kamuoyu araştırma şirketlerinin sonuçlarında partisinin ivme kazandığını belirtti.

ERKEN SEÇİM VE SIĞINMACI SORUNU

Erken seçim ihtimaline değinen Dervişoğlu, "Bu tartışmaları spekülatif buluyorum. Zaten bugün konuşuyorlar, 2,5 yıl sonra yapılmasını öngörüyorlar" dedi. Türkiye'nin sığınmacı sorununa da dikkat çeken Dervişoğlu, hükümetin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile ilişki kurma arzusunun geç kalınmış olduğunu belirtti.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Sinan Ateş cinayetine ilişkin olarak, "Bu memlekette adalet varsa adalet olacak, yoksa kıyamet diyoruz" ifadelerini kullanan Dervişoğlu, Ateş'in katlinin bir siyasi hareket için de ülke için de utanç olduğunu söyledi.

YEREL SEÇİMLER VE YENİ ROTA

Yerel seçimlere hür ve müstakil girdiklerini belirten Dervişoğlu, "Gerekirse yeni bir rota çizeceğimizi söyledim" dedi. Partisinin stratejilerini milletin yansımaları doğrultusunda revize edeceklerini kaydetti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN