Bingöl'ün Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde 2.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, deprem 2024 yılı 7 Eylül sabahı saat 06:54'te kaydedildi. Depremin merkez üssü Güzgülü-Yedisu olarak belirtilirken, sarsıntının yerin 1.9 kilometre derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.

Şiddeti 2.8 olarak ölçülen deprem, hafif derecede hissedildi ve şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı rapor edilmedi. Bölge halkı kısa süreli bir panik yaşarken, yetkililer depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Başkan Kahveci’den 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı! Başkan Kahveci’den 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı!

Deprem bölgesine yakın yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten uzmanlar, olası artçı sarsıntılara karşı uyarıda bulundu. Bingöl, geçmişte de deprem riski taşıyan bir bölge olarak bilinirken, bölgede zaman zaman düşük şiddetli depremler yaşanıyor.

Deprem sonrasında yetkililerden açıklama beklenirken, herhangi bir yardım ya da acil durum tedbiri alınmasına gerek duyulmadığı kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan bilgilendirmede, durumun yakından takip edildiği vurgulandı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK