İl Müdürlüğünde görevli diyetisyenler, öğrencilere çölyak hastalığı ile ilgili bilgi verdi. Programa katılan öğrenci ve diyetisyenlere teşekkür eden İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, çölyak hastalığının önemini vurguladı.Bacım Sultan Yurt Müdürlüğünde yapılan programa tüm yurtlardan 60’a yakın öğrenci katıldı. Programda, çölyak hastalığının tanımı, belirtileri, teşhisi ve tedavisi hakkında bilgiler verildi. Diyetisyenler, çölyak hastalarının beslenmesi konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Çölyak (2)

Afyonkarahisarlı genç kano sporcuları Türkiye Kupası'na hazırlanıyor! Afyonkarahisarlı genç kano sporcuları Türkiye Kupası'na hazırlanıyor!

GLÜTENSİZ ÜRÜN DAĞITILDI

İl Müdürü Kasapoğlu, çölyak hastalığının her yaştan insanı etkileyebilecek bir hastalık olduğunu ve erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Kasapoğlu, çölyak hastalarının glutensiz beslenerek sağlıklı bir şekilde yaşayabileceklerini de belirtti.Programda Çölyak hastası öğrenciler, hastalığın teşhis sürecinden, günlük hayatlarında yaşadıkları zorluklardan ve hastalıkla başa çıkma yöntemlerinden de bahsetti.Öğrencilerin çölyak hastalığı hakkında bilgi edinmeleri ve farkındalıklarının artması açısından faydalı olduğu düşünülen programda, çölyak hastalarına yönelik olarak glütensiz ürünler de dağıtıldı.

Çölyak (1)

Kaynak: FATMA SEDA CAN