Ziyaret sonrası Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya ile birlikte basına açıklama yapan Hasan Arslan, “Bugün Sandıklı Ziraat Odası’nda ekibimizle görüştükten sonra, Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bey’i ve ekibini de ziyaret ettik. Burada çiftçilerimizin sorunlarını, onlara nasıl faydalı olabileceğimizi ve ne tür önerilerde bulunabileceğimizi istişare ettik. Afyonkarahisar’ın %39’u köy ve kasabalarda yaşıyor ve bu nüfusun büyük bir kısmı tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Bu yüzden tarım, Afyonkarahisar için hayati bir öneme sahip” dedi.

Arslan, özellikle bu yıl serbest piyasada ürün fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların çiftçileri olumsuz etkilediğini belirtti. “Patates gibi ürünlerde üretim fazlalığı nedeniyle bazı problemler yaşadık. Bu sorunlara kısa vadede ne gibi çözümler bulunabilir, uzun vadede ise hangi planlamalar yapılabilir, bunları değerlendirdik” dedi. Ayrıca Tarım ve Ticaret Bakanları ile bu konuları defalarca görüştüklerini ve şimdi de Ziraat Odası ile yapılan istişarelerin ardından talepleri üst makamlara ileteceklerini vurguladı. Arslan, "Tarım için elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum ve bu süreci sonuna kadar götürmek istiyorum" diyerek kararlılığını ifade etti.,

ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÇANKAYA: "TALEPLERİMİZİ İLETTİK"

Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya da yaptığı açıklamada, "Hasan Vekilimizle daha önce de görüştük. Bugün de bizleri ziyaret ederek sorunlarımızı dinledi. Biber, kavun, karpuz, domates, salatalık ve patates gibi ürünlerde yaşadığımız tüm sorunları dile getirdik. Türkiye genelinde fiyatların düşük olması çiftçilerimizi zorluyor ve biz de çiftçilerimizi mağdur etmemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sorunlarımızı milletvekillerimize iletiyoruz" dedi.

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

Çankaya, yeşil ürünlerdeki zararların azaltılması için tohum desteği talep ettiklerini ve ayrıca süt hayvancılığına teşvik olarak iki yıl geri ödemesiz, beş yıl vadeli kredilerin hayvancılıkla uğraşanlara verilmesini istediklerini belirtti. Çiftçilerin bankalardaki borçlarının ertelenmesi gerektiğini de vurgulayan Çankaya, "Çiftçilerimizin zor günleri hep birlikte aşmaya çalışacağız" diyerek, sorunların çözümü için milletvekilleri ile iş birliği içinde olacaklarını söyledi.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN